Hejdå Marocko!

Ja imorrn åker vi hem, semestern går så himla fort! Fast jag ska inte klaga är ju ledig ytterligare 2 mån innan jag börjar jobba. Vi har haft det fantastiskt bra här nere, men det blir skönt att komma hem till sitt eget. Igår var vi en sista sväng på stranden, Selma verkligen älskar att vara där, började skratta och klappa händerna så fort hon såg havet! Det har varit taskig uppdatering här på bloggen, men det ska bli bättring när vi kommit hem! Nu ska jag packa det sista och inte sitta och surfa...

Dagarna går...

OJ nu var det länge sen det var lite uppdatering! Den här veckan har varit helt galen, sen i tisgdags har vi varit på bröllop varje kväll. Jag kan lova att vi är rätt slut vid det här laget. Det är ju inte heller dom mest lugna och tystlåtna bröllop här nere heller, fullt röj och HÖG musik! Det har varit trevligt iaf, och nu är det lugnt några dagar fram till på fredag när det är dags igen=) Selma har fått feber igen stupan, många här hemma i huset har varit/är sjuka så hon har säkert bivit smittad. Dom tycker nog att jag oroar mig lite för lite för henne, tycker nog att jag ska springa med henne till doktorn när hon är febrig. Jag hävdar dock starkt  att "barn blir sjuka och får hög feber" vilket är normalt. Dom är ju rena missbrukarna av antibiotika här nere, hemskt med tanke på hur mycket resistenta bakterier det börjar på att finnas. Nu ligger gullklimpen och sover och jag ska gå ner och äta middag.

Bara en vecka av semsetern kvar, det går så fort ju men det ska bli skönt att komma hem. Morbröderna och moster med familj åker redan imorgon. Tjingeling

Kommande bröllop

Nu var det siesta igen, fast jag sov så länge idag så jag känner mig inte direkt trött. Igår kväll kom vi hem från strandstaden Saidia där vi bott i mormor och morfars hus några dagar. Det ligger ca 40 min bilväg bort, så det är ingen lång tripp=) Även mormor och morfar och morbröderna var där, dessutom en kusin till mig (Saad) med familj. Så himla härligt det är att vara vid havet, även om jag lyckats bränna mig i solen lite. Selma har badat och busat och haft allmänt roligt. Nu ska vi vara i Oujda några dagar för nu vankas det bröllop! Två av mina kusiner och min systers svåger gifter sig alla en efter en, så det kommer bli ett himla partajande här ett tag framöver.

Blir så sur att det inte vill sig med att lägga in bilder, jag som är så duktig på att fota...

    


En hel vecka har gått

Jag skrev just ett långt inlägg som försvann, typiskt....

En hel vecka av semestern har flugit iväg, helt otroligt hur fort det går. Nu är Selmas morbröder oxå på plats här nere, dom kom igår kväll. Youssef och pappa var och hämtade dom i Fés (ligger ca 35 mil bort) då det var svårt att hitta en resa direkt till Oujda. Nu har vi siesta och mina älsklingar ligger och sussar här brevid.

Selmas feber är borta, vilket förståss är skönt. Nu leker hon och bråkar på som vanligt med sina kusiner igen. Trodde hon skulle vara lite försiktig då hon är yngst, men hon är väldigt tuff och säger ifrån på skarpen när hon inte får som hon vill. Nu ska vi snart till min farbror, men först blir det eftermiddagsthé!

   Går ej att lägga ut nån bild, ska försöka sen igen....

En vecka har gått

En hel vecka av semestern har gått, det är ju helt sjukt hur fort det går. Just nu har vi sietsa (I Love it!) och mina älsklingar ligger och sussar här brevid. Vi ska snart ta och åka iväg till min farbror. Igår kväll kom Zakaria och Adam också fram, så Selma ska nog få träffa sina morbröder idag. Youssef och pappa åkte och hämtade dom i Fés (ligger ca 35 mil bort) igår, dom landade där när det var svårt att hitta biljetter direkt till Oujda.

Selmas feber är borta vilket är skönt. Hon både leker och bråkar med dom andra barnen. Man skulle kunna tro

Internet

Nu har vi fixat mobiltbredband till vår dator så nu ska jag försöka att uppdatera allt eftersom. Jag diggar siesta , sååå otroligt skönt att få lägga sig en stund på dagen när det är som hetast ute. Vi har det dessutom lite extra lyxigt då vi installerat AC på rummet. Idag har vi bara varit hemma, jag hjälpte barnen att fylla deras lilla pool, sen vart det full rulle vill jag lova. Selma plaskade oxå ett tag men det blev nog lite för mycket med allt stänk från alla kanonkulor och dykningar som utfördes. Helt otroligt vad man äter här, känns som att jag kommer rulla ut från planet hemma i Umeå den sista Juli. Snart är det dags för middag, det är alltid sent så man somnar då inte hungrig! 

Selma har blivit har blivit lite febrig nu ikväll, men det var vi beredda på. Hon fick ju mässlingsvaccinet bara 3 dagar innan vi åkte och det brukar ge feber 7-10 dagar efter vaccinationstillfället. Lite trist är det ju ändå och  framför allt jobbigt för skruttan. INternet är inte så effektivt här, så det blir bara en bild...
     
     
                                 Selma och yngsta kusinen Ayoub

     

Marocko!!

Nu är vi på plats, ojojoj vilken värme man hinner glömma från gång till gång. Resan gick bra, dock dryg när det blev lång väntan på flygplatsen i Bryssel. Selma blir en liten "luffarunge" som sover lite över allt. Även jag har sovit många timmar på olika flygplatser som liten=) Det blev förståss stor uppståndelse när vi kom med det nya tillskottet i familjen. Blev lite som att visa upp henne efter förlossningen på nytt. Vi bor hemma hos Youssefs föräldrar och med 10 småkusiner i huset är det full fart och skruttan verkar trivas bara bra än så länge!

Vi har förståss även hunnit med att träffa lite av min släkt. Idag har vi åkt till Saidia, till mormor och morfars hus vid stranden. Här är oxå min faster och 2 av mina kusiner. Så nu ska vi snart ner och bada sen blir det fredagscouscous. Idag känns det verkligen behövligt med ett bad när det är 42 grader i skuggan. Jag ska vid tillfälle lägga in lite bilder men har tyvärr ingen kabel idag. Hoppas ni har det bra där hemma, skriv gärna en kommentar så att jag får veta vad som händer! Kram på er!

RSS 2.0