Kaxig

Jag retas med Selma och säger att "det är min pappa" när jag sitter brevid Youssef i soffan. Lillstumpan sätter då bestämt ned foten i golvet och säger...

-Nu vill jag inte vara med dig

Hon går iväg och ställer sig i ett hörn i köket...

Selma - Nu är Selma sur

Jag- men varför är du sur Selma?

Selma- Du är DUM, du gör dumheter!

Jag- Oj, men förlåt Selma jag ska inte vara dum

Selma- NEJ, jag är sur, du gör dumheter!


Haha, man försöker att inte skratta för att hon ska känna att hon blir tagen på allvar. Hur ska man då göra när hon är så fruktansvärt söt så att man bara vill pussa henne som en tok!? Det gick iaf över när jag sa förlåt några gånger och sa att hon var mammas älskling, skrutt, lillgroda och blomma=)        Detta är något annat Selma gör mycket just nu, packar sina väskor och åker iväg med sin bil=)

Annars så är det toppen att vara ledig, snart åker vi iväg till syster-yster i estockholmo, vilket blir toppen! Idag har Selma åkt buss till stadsbiblioteket med mormor. Jag fick göra undan det plugg jag hade till Kardiologikursen.


Paket och skridskoåkning


Gissa vad som fanns i Selmas favvopaket...?Jo det var en...


                                          DOCKA!

Hon har lekt konstant med denna docka sen hon fick den, hon matar henne, läser sagor och säger åt oss andra att vara tysta när dockan ska sova=) Dagen var mysig i familj och goa vänner sällskap=) Det var en trött tjej som somnade i sin säng på julaftonskvällen, såklart tillsammans med sin älskade docka;)


   Dockan måste dricka sin mjölk, Selma säger att hon heter lillasyster=)

Idag har vi varit på isbanan och Selma har fått göra skridkopremiär! Jag har inte heller åkt på länge så det var kul att färska på tekniken lite...Youssef verkade vara väldigt nöjd med att stå på sidan om och fota...konstigt...undra varför? Jag hade iaf trott att Selma skulle vara lite feg, men icke. Hon tyckte det var superskoj att ha skridskorna på och ville att jag skulle åka runt med henne på hela skridskobanan. Det kommer vi absolut att göra fler gånger!


                       Duktig tjej!


                              Full fart framåt, åååå så kul det är!

När vi skulle gå från skridskobanan så mötte vi två herrar på skidor. Selma sa att så där ville hon oxå göra, så det blir väl till att införskaffa skidor härnäst. Ja du Youssef ska du hänga med din dotter så är det bäst att börja träna för snart åker hon om dig både på isen och i skidspåret!

Att ha en kompis...

Selma har en bästis på dagis som heter Mea. Selma är bara en månad äldre än henne. Dom leker så himla bra ihop, men bråkar oxå. En av deras fröknar säger att dom beter sig som syskon =) Idag hade Selma och Mea bråkat om en leksak vilket resulterade att Mea hade klösmärken på kinden och Selma på bröstkorgen. Vi har pratat med Selma och sagt att man måste vara en snäll kompis...osv... Ikväll när Youssef ska lägga Selma så busar dom en stund. Pappa klappar skrutt i rumpan varefter hon säger:

S- Ajabaja pappa, man får inte slåss
Y- men jag slog inte dig Selma...
S- pappa, man måste vara en snäll kompis!

sen springer hon iväg till mig i tvättstugan och skvallrar...

S- Mamma, pappa slog mig och det kom lite blod

Haha, älskade lilla unge! Var får hon allt ifrån? Ni kan ju tänka er förskolefröknarnas reaktion om hon skulle berätta samma sak där. Nu Godnatt!


                                         Busunge uti varenda lilla cell!

Biopremiär!

Idag har jag varit med Selma på biopremiär. Vi såg småbarnsfilmen Vem? Den var bara 30 min lång och Selma satt blickstilla hela tiden. Hon skrattade gott med, sa oxå flera gånger att hon tyckte det var spännande och att figurerna i filmen var tokiga=) Ikväll ska jag, Johanna och Sofia ut på tjejkväll. Vi ska gå nånstans och äta middag och bara umgås. Blir säkert supertrevligt!                                                           Selma dec 2009 ♥


                                                     Selma dec 2010 ♥

Onsdag

Här kommer en mitt-i-veckan uppdateriing. Annars ha det varit mycket helgskrivande på sista tiden. I måndags var vi på luciafirande på förskolan. Dom var modiga och trotsade kylan för vi höll till utomhus. Mycket fint var det, alla barn hade gjort ljuslyktor som hängts upp i träden och lite överallt på gården. Ikväll har jag och Sofia varit hos Johanna på tjejkväll. Massa surr och gott fika var det som alltid! Älskar våra tjejkvällar brudar!!! Youssef är förkyld och ligger här i soffan och snörvlar, återstår att se om han kommer att orka till jobbet imorgon.

   
                                                          Glitter på mössan och tärnljus =)

   
                                     Många halsband ska det vá! Idag fick jag sätta upp tofsar på sötisen en stund...

   
                                                        ... sen blev det kvällbad! Godnatt!


Helg igen

Vi har varit på Sofiehem hela helgen. Mamma och pappa håller på att byta bänkskiva och spis i köket och det har varit en hel del pyssel med det. När allt var rivet och utsågat och klart skulle diskhon i, hej hopp så kul, så upptäcks det att det försågade hålet för diskhon som de beställt är 2 cm för brett. Gick ju inte att slutföra arbetet kan man säga, och ikea ligger ju inte direkt "näst gårds" heller. Fortsättning följer på detta drama...

Selma sov hos mormor och morfar från fredag till lördag. att vi sen spenderat resten av helgen där, är hon bara lycklig över. Då vi nästan bara varit inne hela helgen så har det inte blivit mycket steg på räknaren. Dessutom måste jag ha sträckt mig eller nåt för jag har riktigt ont i vänstersidan av rumpan. Imorrn är det lucia och Selma ska ha lussetåg på förskolan, blir kul att åka dit och titta! Ni får ju förresten inte glömma att spana efter skruttan i VK:s lucia bilaga imorgon!


                                      Det var svårt att fota henne till bilagan kan jag säga...


Pepparkaksbak

Idag har Alice och Sofia varit här på besök. Papporna jobbar så då passar vi tjejer på att ses! Vi har lekt i Selmas rum, varit ute och busat i snön och bakat pepparkakor. Till lunch gräddade Sofia goda pannkakor som vi smaskade i oss. Idag har det inte blivit mycket steg på stegräknaren. Jag ska snart dra på mig överdragsbyxorna och min sköna nya jacka och gå ut. Jag har verkligen blivit peppad av den här stegräknartävlingen, helt sjukt vilken tävlingsmänniska man är. Imorrn jobb sen är det fackutbildning och handledarutbildning för mig i veckan, kul men oxå jobbigt!


                                           Full koncentration vid bakningen


                                                    Fina Alice


                                            Selma lägger gärna figurerna på varandra...


                                      Sen blev det festis/té och nygräddade pepparkakor, mums vad det var gott!

RSS 2.0