Mjölkkladd

Selma sitter i soffan och äter kvällsfika, mjölk och smörgås. Efter att hon upprepade gånger spillt ut och kladdat med mjölk på bordet så säger jag till...

Sara - Nu får du sluta att kladda med mjölken Selma
Selma - *suck* Jaaaa nu blir mamma jätte less...

Haha, kan man annat än le, svårt att vara bestämd mot en sån sötskrutt!


            
                                  I badet för några dagar sen =)

Härlig helg

Oj vad fort helgen har gått, memn så är det ju jämt! Igår var jag och Selma en sväng på mariedal. Vi var på barnenshus och köpte ett paraply, på klädhuset för att köpa trosor till stumpan och sen in en god stund på djurmagasinet.  Jag har aldrig varit på den djuraffären förrut, så jag var lite nyfiken. Selma stormtrivdes, hon tyckte nog att det var som att vara på en djurpark. Vi tittade på massor av olika fiskar, fåglar, kaniner, hamstrar, råttor och en och annan orm. Bra att veta att man har ett sådant tillgängligt nöje i sin närhet. Det var nog fler barnfamiljer som kommit på den idéen för det var rätt så många barn där. Slutligen var ju förståss och hälsade på pappa på jobbet oxå. Selma älskar att vara där, hon springer omkring som om det vore typ busplaneten eller nå´t =)

Idag har vi varit med Sofia och Alice hela dagen. Först åt vi pannkakor till lunch, mums! Vi åkte sen en sväng på umåkers loppis och Selma fyndade ett pussel, en brioleksak och en liten barnpall. Allt för totalt 45 kr, inte så illa! Jag fick med mig ett par skor hem, köpta av Johanna som hade hyrt bord där idag. Sedan åkte vi tillbaka till teg och tjejerna fick busa, leka och fika. Tack för en trevlig dag!

             
Selma klär sig själv och tar sedan handväska, vagnen och dockan för att gå en sväng. den här dagen skulle hon hälsa på moster och Elias sa hon.                                                         Sötnosarna målar och degar

Bä bä vita lamm

Jag har börjat jobba igen, det har gått bra och känns riktigt kul. Inser dock att det kommer bli en hektisk höst med både kurser och olika uppdrag. Nu ska jag åka iväg med Johanna till Sofia på vår sedvanliga tjejkväll. Så mysigt med höst, och att vi kommit igån med våra tjejdejter igen! jag tänkte att det var länge sen jag bjöd på en liten filmsnutt, så här kommer en...inga barn verkar kunna den "vanliga" bä bä vita lamm idag, många kör den rockigare varianten...Friska!

Idag har vi varit på återbesök på barnmottagningen angående Selmas hepatit A. Nya leverprover togs, och symptomen är nu praktiskt taget borta, sååå skönt! Vi fick veta att infektionen läkt ut och att hon nu inte kan smitta längre så på måndag blir det förskola igen. Helt sjukt vilket rabalder det blev kring detta, med testning och vaccinering av en hel drös med människor, däribland alla hennes dagiskompisar. Barn blir ju sällan speciellt sjuka av gulsot men man vill vara noga med att det inte sprids då man som vuxen kan bli rejält dålig. Vi fick oxå veta av smittskyddsdoktorn att hon iaf inte har smittat någon, det känns väldigt bra. Något gott ur allt detta är ju att hon iaf har "gjort bort det" och vi inte behöver bry oss om att vaccinera henne för nu är hon ju immun hela livet.

Imorgon vankas det fotbollsmatch på gammlia, Hejja UFC ni måste ju vinna nu för att hänga med i toppstriden! Sen på söndag är det val. Jag har nog bestämt mig för vilket parti som får min röst. Denna gången känns det dock viktigast att Sverige demokraterna inte tar sig in i riksdagen! (vilket jag tyvärr tror att dom gör) Jag kan inte fatta, vad är det för människor som sympatiserar med dessa äckliga monster?

Nu lite dumburk, och sen sängen!


                            Min stora tjej, goast i världen!

Höst

Här kommer lite bilder som jag tog när vi var ute i trädgården idag. Nu är det verkligen höst! Selma var febrig igår kväll och inatt. Hon har inga förkylningssymptom så förmodligen är det gulsoten. Är iaf pigg igen som vanligt ikväll, och ville inte gå och lägga sig ;)


                                 Häcken börjar på bli höströd!
                                      Hallonbusken har verkligen blivit tokstor i sommar...                                       ...och vi har fått massor av finfina hallon!                           Selma tyckte vi skulle vattna blommorna trots att det regnade =)                                              Är det något kvar?           Den Marockanska myntan har växt bra i år, och vi dricker fortfarande myntaté dagligen!

 


I näsan...

Vi hade en väldigt trevlig kväll hos familjen Gahzi i söndags. Dock lyckade Selma att göra en klassiker. Hon stoppade upp en grej i näsan. Jag såg inte när hon gjorde det men kom till mig och sa att hon hade ont, och att jag skulle ta bort det. Först såg jag inget i näsan men skymtade sedan något långt uppe. Jag tänkte bara , att det var den kvällen, akuten nästa. Då sa Sara att hon hade fått lära sig att man kunde prova att blåsa i munnen för att få ut det. Jag provade det några gånger, Selma tyckte väl inte att det var jätte trevligt men ut kom det! Sen dess har Skrutt sagt upprepade gånger att "få inte stoppa näsan". Så hon har säkert lärt sig något av händelsen.

Senaste veckan har varit lite körig. En massa tjat på VC och ett antal undersökningar senare har vi fått konstaterat att Selma har gulsot (Hep A), detta har alltså varit förklaringen till hennes aptitlöshet och dåliga mage... Blir alltså ingen jobbstart för mig på måndag. Jag kommer att skriva mer ang detta när jag vet mer!


Sista helgen som kvittar om det är helg eller inte...

Ja så är det, för nästa helg kommer jag garanterat att ha jobbångest igen. Den där välkända   "jag vill inte gå till jobbet-känslan" som jag ofta får i magen på söndagarna. Inte för att det känns speciellt jobbigt att börja jobba igen, jag har ju varit ledig väldigt länge, och det ska bli ganska trevligt med vardag igen. Det som är tungt är ju att inte veta när man kommer att vara ledig nästa gång...kanske först nästa sommar?

Idag har vi varit en sväng på mediamarkt. Vi köpte en ny dammsugare (Ja Johanna det är sant...och kom ihåg att tacka mamma för den förra vi hade, lång och trogen tjänst men nu hade den verkligen gjort sitt!) Dom hade lagerrensning så vi passade på att köpa en micro oxå. Nu ska vi bege oss iväg till familjen Ghazi, var toklänge sen som vi träffade dom så det ska bli kul.


Hemma igen...

Dagarna i Uppsala var mycket trevliga. Vi shoppade i Uppsala centrum, gick på Ikea och passade på att bara umgås. Kusinerna busade på och lekte. Asmae kom oxå och var med oss hela helgen, vilket var superkul!


                                        Kusinbus


                                             ...och mera bus!

RSS 2.0