Eid och 3-års kontroll

Igår var det Eid el Fitr, slutet på ramadan. Selma var peppad inför att träffa folk och ha lite fest. Vi var på Salat Eid på morgonen, sen lunchade vi på stan och avslutade kvällen på Sofiehem. Selma fick paket och en massa uppmärksamhet som vanligt, det var en utslagen 3-åring som somnade i mamma och pappas säng igår kväll.

Vi hann även klämma in en 3-års kontroll igår på eftermiddagen. Selma är nu 98,5 cm lång och väger 16,5 kg. Följer kurvan jätte fint. Enligt Sjuksköterska Karin är hon duktig på att prata och förstå, fast det visste vi ju redan ;) Selma svarade ordentligt på hennes frågor, men rättade även Karin när hon sa fel. Det heter förskola, inte dagis tex...

Slutligen denna bebis, jag börjar näsatn fundera på om jag blivit skengravid...fast det rör sig ju lite väl mycket i magen för det. Ungen verkar må gott där inne iaf och har inga planer på att komma ut. Jag börjar tro att det lutar emot igångsättning nån gång nästa vecka. Fast man vet ju aldrig, imorrn kanske jag är 2-barns mor =)

Några bilder från min mobil...


  På Eid hade Selma på sig en klänning hon fått från saudiarabien :)


                         Hur söt kan man vá?

Den som väntar på något gott...

Ja det är så jag försöker se det, dagarna går och förutom en del förvärkar så lyser bebisens ankomst med sin frånvaro. Å andra sidan så är det ju så att för varje dag som går så är det ju en dag närmare förlossning, glaset är alltid halv fullt och inte halv tomt ;) Inta alltid så lätt att vara så postiv som man skulle vilja!

Idag har vi haft trevligt, Sofia, Alice och Oskar har varit här. Youssef jobbar och Emil är på bröllop. Tjejerna har busat på (inte alltid med saker som deras mammor uppskattar ;) ) och vi har fikat och surrat. Så glad att vi har er! Igår var vi på Sofiehem, där var oxå familjen Roukachi, var trevligt att träffa dom för det var länge sen sist. Dom har varit i Marocko, och när vi började prata om det så började jag längta dit! På tal om Marocko så har hela Souk Mellilia, den marknad där Youssef hade sin butik, brunnit ner. Över 1000 butiker förstörda och man lider med dom familjer som blivit av med sin, kanske enda, inkomstkälla.

Jag har tagit en massa nya bilder, här är några...


                                             Selma läser Nicke Nyfiken på Sofiehem


                           Perfekt plats att luta sig mod Jeddis ben när han sover i soffan =)


                                            Igår var vi ute och plaskade i vattenpölar...


         Youssef fotade mig och jag insåg att jag ser hyffsat högravid ut, v 40+0


                                                              Sen städade vi lekstugan.


           Imorse bakade vi muffins inför att vi skulle få kompisbesök, nån gillade att slicka skålen =)


                                                        Full aktivitet i Selmas rum!


                                      Söt-Oscar är tacksam att fota, tittar alltid in i kameran och ler=)


                                                               Alice ger Sofia huvudmassage

Dagen D

Jaha 25 Augusti är här, men inte är det då nån bebis som behagar titta ut än verkar det som ;) Så Sorry, Sofia, Johanna och Hanna era datum har ju nu passerat. Får se om nån lyckas träffa rätt, min optimistiska syster tror ju på September bebis, jag hoppas hon har fel;) Jag har varit hos barnmorskan i förmiddags. Tack och lov verkar bebisen sjunkit ner lite till så nu slipper jag iaf åka ambulans in till förlossningen om vattnet skulle gå. Det gör ju liksom vardagen lite enklare.

Selma är på förskolan, tur för henne för hon skulle nog ha ganska tråkigt här hemma med mig just nu. Efter 3 år har jag dessutom tagit tag i att göra Selmas "när jag föddes- fotoalbum". Fattar inte att det ska ha tagit sån tid, jag gillar ju lixom att pyssla. Tänkte iaf att det var dags att ta tag i det nu, för annars har jag ju snart två album att göra! Nej nu ska jag ta mig en glass och sen hämta min lillskrutt på dagis. Idag blir det middag på Sofiehem, me like=)


                                          En av många gobilder som jag framkallat till Selmas album!

Herr och Fru Öquist

Igår var vi på Johan och Johannas bröllop, otroligt trevlig dag och såååå fina var dom! Jag är så glad att bebisen valde att hålla sig i magen fram till deras dag iaf! Lite nervös fick jag ju förståss vara för att vattnet skulle gå under vigseln eller så, tala om att stjäla showen... Nu ska man då vänja sig med att säga Johanna Öquist...känns konstigt ;)

Selma har sovit två nätter hos mormor och Jeddi så vi är så glada att ha henne hemma igen. Är så tyst och tråkigt i huset när hon är borta. Jag fick några härliga kramar och pussar när hon kom hem idag, älskade unge! Nu borde jag gå och sova för imorrn ska jag ju upp och få iväg lillskruttan till förskolan igen, sen vet man ju aldrig när det är dags att föda barn! Sorry Sofia som tippade på den 21/8, det ser lite tajt ut ;)


                                   Vad funderar brudparet på?


                               Snyggingar


                      Som ni ser så var det en trevlig bröllopsfest=)


                                       Här var vi!


                   Vi fick ju oxå en heldag med Sofia, Emil och Oskar!

Vad tror ni?

Nu har jag ju varit hemma ett tag och känner att jag faktiskt börjat vänta på att den lill* i magen ska titta ut snart. Är ju beräknad till den 25:e så idag är det exakt en vecka kvar. Så nu måste jag göra denna väntan lite roligare. Nu vill jag ha en gissning på datum, kön och födelsevikt. Så kom igen nu, jag vet ju att ni är några som läser!


                   
                            En av de första bilderna vi tog på Selma, vill få ta fler sånna här snart!


Barnmorska och Badtjejer

Igår var vi hos barnmorskan. Youssef följde med för första gången den här graviditeten, så det var ju på tiden! Bebisen verkar må bra, magen växer men kurvan har nu planat ut något. Barnet ligger nu rättvänt med huvudet neråt vilket känns bra, däremot så har den inte sjunkit ner utan huvudet är fortfarande rörligt i bäckenet. Detta gör det lite bevärligt om vattnet skulle gå för då har jag fått order om att lägga mig plant bums och ringa förlossningen. Tydligen kan navelsträngen komma i kläm mellan bäcken och bebis så man bör göra ett utraljud innan man får resa sig igen. Alltså blir det ambulanstransport in om det är så att det blev som förra gången, att min förlossning startar med vattenavgång...ni kan ju tänka er hur nyfikna grannarna i vårt radhusområde kommer att bli ;)

Idag har vi haft besök av Sofia, Alice och Oskar. Papporna jobbade så då är det ju så trevligt när vi kan luncha och leka ihop! Strålande solsken gjorde att tjejerna hoppade i badkläderna och plaskade i poolen på baksidan. Det är så roligt att höra hur de konverserar med varandra, och man behöver ju verkligen inte anstränga sig för att underhålla dom när de har varandra =) Vi har oxå hunnit med UFC-match i solskenet på Gammlia idag. Tyvärr så förlorade dom men morbror Adam skötte sig dock fint. Tack och lov gick inte vattnet där, kan bli lite besvärligt för ambulansmännen att ta sig längst upp på solläktaren :)


                                                   Plask och bad!


                                        härligt med sommar!


                                                Fina Alice


                                 Min komps Oscar


                           Tjejerna gillade glass, tänk så konstigt ;)

Imorrn ska jag in och avsluta lite på jobbet, sen ska jag luncha med Johanna och Sofia =) Nu godnatt!


fogar

Det blev inte någon arbetsvecka i veckan. Jag fick sjukskriva mig. I Helgen fick jag så vansinnigt ont i en fog, så att jag nästan inte kan gå. Det går hyffsat bra på förmiddagen men eftermiddagarna och kvällarna är jobbiga. Youssef har vissa kvällar fått lyfta upp mina ben i sängen :(  Försöker se det positivt, nu kan jag iaf vara hemma och vila! Sen får jag ju en massa tid med lillskruttan här hemma nu innan syskonet kommer. Jag har dock lite svårt att släppa kontrollen på jobbet, är nog hyffsat plikttrogen. Får försöka tänka att jag kämpat på länge ändå, det är ju faktiskt bara 2 veckor kvar nu! Nu ska jag försöka skriva min födelseplan, med Selma hade jag klart den flera veckor innan jag var beräknad....det är inte samma framförhållning med andra barnet :)


                                    Mina finingar, snart ska en 3:e oxå vara med på bild!


Snart ledig=)

Nu har jag bara 4 arbetsdagar kvar innan jag får gå på riktigt lååååååång ledigt! Känns otroligt skönt, inte minst för att jag tycker att det känns riktigt tungt nu. Fogarna spökar och mina nätter är inte dom bästa just nu när jag inte vet hur jag ska ligga för att det ska vara bekvämt. Annars så mår jag bara bra, järnvärdena ligger fint nu utan järntabletter och jag har sluppit att samla på mig vätska i sommar. Totalt 3 kg är allt jag gått upp den här graviditeten. Är i vecka 38 nu, så inte länge kvar får jag hoppas! Nog om detta...

Selma har sovit hos mormor och Jeddi i natt. Ramadan har börjat så vi försöker samlas hela familjen och äta tillsammans på kvällarna. Riktigt mysigt, fast det blev förståss ingen fasta för min del. Nu har jag fått rapport om att dom är på busplaneten. Jag borde kanske passa på att vila när hon är borta men istället har jag dammsugat och skurat hela huset. Även det kan vara sånt som en småbarnsmor uppskattar att få göra ifred ;) I måndags så började Selma på dagis igen efter sommarlovet. Hon har nu börjat på storbarnsavdelningen kotten, och är noga med att tala om att hon är "storbarn". Avdelningen ligger vägg i vägg med hennes gamla så hon känner sig redan hemma där vilket är skönt!
Nej  nu har jag haft paus, skura toaletterna och tvätta upp bebiskläder står nu på tur!


             Selma älskar busplaneten, vi var där för drygt en vecka sen oxå=)


                                Vi har oxå haft fika vid lekstugan =)


                "Selma tvärtemot" envisas med att åka på rutchkanan trots att hon vält omkull den...

RSS 2.0