Marocko!

Jepp då hade man gjort bort räkningarna för den här gången. Lika tråkigt varje månad! I helgen har Youssef jobbat. Jag och Selma var på lördagen med familjen Ghazi och åkte bob i Bräntis. Så just som grilladkorvlukten i ytterkläderna gett med sig något från förra helgen, så förstärkte vi den ytterligare lite! Underbar dag var det iaf, riktig vårvinter! Igår var vi med mormor och Jeddi, handlade lite och åkte sedan hem till Sofiehem och lagade middag. Kvällen avslutades för min del med ett Zumba-pass på IKSU, sååå kul!

Nu har vi äntligen bestämt hur det blir med vår Marockoresa i år. Det vart snabba ryck och vi har bokat nedresan redan den 30 Mars! Måste ju börja tänka nu på vad vi ska ha med oss, jag ska ju jobba ända till dagen innan vi åker så det gäller att vara ute i god tid. Det ska bli riktigt kul att åka på våren för omväxlings skull. Det är ju mer lagomt varmt då, grönt och väldigt vackert där nere. Ser verkligen fram emot jordgubbarna som det är högsäsong på då!


                            Bräntis förra helgen...


                          Marocko 2010, känns rätt lockande trots härliga vinterbilder från pulkbacken!

Extraslag

Irriterande och jag är ju dessutom lite nojig, jo jag pratar om mina extraslag. Jag tycker att det är otroligt obehagligt när hjärtat hoppar och man lixom måste hosta till. Trots att jag vet att detta är mer vanligt än ovanligt hos folk och att det inte är farligt måste något göras åt saken. Yrkesskadad som man är startar jag naturligtvis en grundlig utredning på mig själv och har gått med olika bandspelare som spelat in hjärtrytmen idag och igår. Summan av kardemumman: Idag hade jag 9 extraslag på ca 6 timmar, vilket är otroligt fjantigt och som en fis i rymden. Jag överlever även detta, och ska lägga ner ytterligare utredning...

Selma är glad, har inga extraslag vad jag vet, och håller nu på att somna. Over and Out!


                                                    Söt och minst lika busig som hon ser ut :)

Se upp i backen!

Hela familjen har varit ledig i helgen och vi har haft ett riktigt bra veckoslut! I fredags var det familjekväll på Sofiehem som vanligt, jag smet iväg en stund för att gå på årsmöte i föreningen "mama africa" som jag är med i. Lördag inleddes med familjegympa på Iksu för mig och skruttan. Jag har fått tummen ur och skaffat träningskort nu när vi fick en bra deal på jobbet. Selma var först väldigt blyg och ville helst stå bakom mig och titta när dom andra barnen hoppade omkring. Efter ett tag lossnade det och hon var med och sprang runt och gjorde rörelser. Lagom jobbigt även för alla föräldrar. Det var barnmusik á la bolibompa, och kanske allra roligast för barnen som var i 5 års åldern. Vi ska ändå satsa på att gå dit snart igen! På lördagskväll var familjen Erdogan hos oss och såg melodifestivalen. Jättetrevligt verkligen, och så kul att ses för det var ett bra tag sen sist!

Idag längtade vi att få komma ut efter en hel vecka med ca -20 grader. Det var ju mildare idag,  -9 visade termometern här. Därför packade vi ihop oss och åkte till bräntberget och åkte bob. Man riktigt såg den skräckblandade förtjusningen i Selmas ögon när hon och pappa susade ner på bob:en! Efter några åk, och mycket bobdragning för pappa upp för backen, så grillade vi korv och värmde oss vid elden. En lyckad utflykt som ledde till att både mor och dotter somnade i soffan när vi sen kom hem. Middag bjöds det sedan på Sofihem, mycket bättre kan det inte bli!

 
        Efter gympan skulle Selma visa pappa vad vi hade gjort, bla stått på ett ben...


                                    ...och lite upp och ner=)


                                                 Se upp i backen!!!


                                    Skönt att värma sig runt elden, fast kläderna luktar inte så gott nu...


                                                Korvgrillning/korvätning

WWW

Förra veckan var vi hemma med Selma tisdag och Onsdag. Hon hade varit dålig i magen på förskolan på måndagen så det var bara att hålla sig hemma. Magsjukorna verkar sprida sig som löpeld i hela Umeå just nu. Skrutt var då iaf pigg så det var riktigt trevligt för mamma att vara hemma=). I helgen har jag varit på årsmåte med Vårdförbundet i Vilhelmina. Det var riktigt trevligt fast jag har kommit fram till att jag trivs alldeles utmärkt med att bo i Umeå. Det var WWW (Wilhemina Winter Weekend), mest känt för dom toksprättar som frivilligt sitter 48 timmar på en isstolpe för att vinna några tusenlappar. Söndagen tillbringades att mysa med familjen och plugga kardiologi. Jag har kurs onsdag och torsdag i veckan.


                  Igår bakade vi pizza, Selma hjälpte koncentrerat till...


                               Tomatsåsen var tydligen god och skulle provsmakas flera gånger :)Jonna lurade mig i Tisdags att det var semledagen, det var en månad senare... Semlorna blev dock uppätna ändå!


HemmaHelg

I fredgas var vi bjudna på middag hos fam Holmqvist. Mycket trevligt  fram tills dess att Selma började kräkas lagomt till efterrätten :(  Det var bara att packa ihop och åka hem, vi är glada att vi än så länge inte verkat smitta någon! Resten av helgen tog vi det sedan lugnt så att skruttan skulle få vila. Var en sväng på Sofiehem på lördagkväll men annars mest hemma. Söndag städade vi ordentligt här hemma, riktigt skönt att ha det gjort.

Selma har en ny fras som hon börjat köra med.... "men kom igen nu".....flyger det ur henne nu som då. Exempelvis så ville hon baka idag, jag sa att vi inte skulle göra det ikväll men en annan dag "men kom igen nu" kommer det då ur skruttans mun. Jag tycker att det låter urgulligt, men då är jag ju inte direkt opartisk;)


                                                 "men kom igen"


                                          Youssef lagade "tagine" i går och jag och Selma bakade bröd...


                                                    Tada!  Rykande hett...


Tappat stinget

Jag sitter och läser tillbaka i bloggen, oj så mycket sämre jag har blivit på att skriva. Både mer sällan och mindre roligt...jag har helt enkelt tappat stinget, måste rycka upp mig! Jag är ändå sååå otroligt glad att jag skrivit så pass mycket och länge som jag gjort. Jag som aldrig varit tjejen som skrev dagbok har ju för första gången lyckats ganska bra med det. Min mamma har sagt till mig flera gånger att se till att spara hela bloggen på något sätt. Tänk om hela cyberrymden skulle krascha och allt bara försvinna, så ledsen jag skulle bli. Ni andra som bloggar hur har ni gjort/gör? Någon som gjort en blok?

Selma, älskade fantastiska lilla busunge. Hon är extra mammig just nu, hör henne ibland på morgonen efter att jag stigit upp hur hon upptäcker att jag är borta. "Min mamma, vill ha min mamma...måste ringa henne". Igår vaknade hon och var ledsen en stund när jag inte var där. Idag berättade Youssef att när hon vaknade så var hon återigen lite gnölig och sa " nej, inte igen! Min mamma ska inte gå på jobbet"


                                     Älskling ♥  
Augusti 2009

RSS 2.0