Helg på Sofiehem

Jag och Selma har passat på att bo på Sofiehem i helgen då Youssef varit i göteborg. Mysigt har det varit. Selma stornjuter av all uppmärksamhet och jag av att inte behöva ge den. Hon kör nog rätt hårt med mormor och jeddi, och naturligtvis får hon som hon vill nästan jämt... Nu har jag just kommit från en tjejkväll hos Johanna, trevligt som alltid. Har betalat räkningarna och gör mig nu redo för sängen. Från och med imorgon börjar jag jobba heltid igen, nåt jag inte gjort på ca 3 år...känns tungt men bra!

  
                     Suddig bild på en brud som glider ner för snökullen...

  
                                    Selma Januari 2010

Lurifax

I helgen har vi varit lediga hela familjen, helt underbart. Youssef har ju jobbat alla helger sen mitten på december, så vi behövde få umgås! Mycket slappning men även lite arbete stod på schemat. Youssef fick klättra upp på taket på framsidan och skotta av all snö. Tur var det att han gjorde det då det var minusgrader, för imorse var det +3 på termometern och den där snön hade nog varit rätt tung.

Jag har lagt Selma för en timme sen. Hon är lite klurig, vill ju helst ligga i mamma och pappas säng. Jag la henne i sin säng sa godnatt och gick och pysslade med lite grejor där uppe. När jag sedan (efter typ en halvtimme) bestämmer mig för att gå ner, så hör jag så fort jag kommit ner för trappen hur hon smyger från sitt rum och in i vårt. Sedan dess har det varit knäpptyst så jag skulle tro att vi kommer upptäcka en liten besökare i sängen när vi går och lägger oss.

På torsdag till söndag åker min make till göteborg i jobbet. Jag och Selma ska alltså ha en mor/dotter-helg. Blir spännande och se hur det ska gå att få henne upp ur sängen och iväg på dagis torsdag och fredag. Hon är ju van att kunna ha sovmorgon med pappa och är ju aldrig på förskolan före 9...


                             Selma busar i snön medan pappa skottar taket


                     Blir mycket passning, för Selma ville helst stå just där pappa skulle kasta snön...              Igår åt vi bla denna härliga rätt, småsallader på marockanskt vis, I löööööve it!                                    Ny pyjamas, fyndat på rean!


Tidig tonårstrots?

- "Dumma mamma"
- "Dumma pappa"

Jepp det kan vi få höra lite nu och då när donnan inte får som hon vill... Är det 3 års trotsen nu månne eller är det rent en tidig tonårstrots á la "mina föräldrar fattar ju ingenting!!!" ?? Fast samtidigt är hon ju  just nu världens kramigaste och pussigaste lilla tjej annars=) Jag tar det med ro och försöker, när jag blir som mest galen på allt tvärtemot, att intala mig själv att det är bra att hon är självsäker!


              Världens finaste tjej älskar att sitta i duschen och leka=)


bloggtorka

Har inte haft ork och motivation till att skriva på ett tag, men ska försöka bättra mig. Det har varit tungt att börja jobba efter jul, sååå länge kvar till att man får vara ledig nästa gång. Jag längtar verkligen till sommaren känns som en evighet dit! Selma tittar nu på "piff och puff" och jag ska laga mat. Sen måste jag ju baka nånting till mina tjejer som kommer ikväll, har saknat våra tjejkvällar! Ska försöka skriva igen snart...


                                       Selma och kusin Adam


                                           Sötast!


Jobb igen...

Jaha, semestern över för den här gången. Nu är det bara att jobba på igen! Vi hade en bra vecka med syster, kusin och vänner i Stockholm. Vi luffade runt och bodde lite här och var. Nästa gång måste jag försöka träffa lite mer av min vänner när jag är nere, har ju bla några goa kamrater där som pluggade samtidigt som jag. Vi har iallafall inte gjort så mycket. En dag sprang vi runt på stan, en annan var vi med barnen på Aquarium. Annars har vi mest bara varit hemma och umgåtts. Jag visar några bilder från veckan...


                           Det slumpade sig att Selma och Elias matchade varandra, våra sötisar!


                                        På Aquarium fanns en spännande kryptunnel genom akvariet


                                   Sami i regnskogen, han har blivit lång!


                       Vi bjöds på god, äkta marockansk, couscous hos familjen Jallal =)                                       Fina Asmae med magen, gravid i v 32=)


2011

Första inlägget 2011. Vi hade en trevlig nyårsafton med goda vänner. Selma lekte med sin kompis Dina hela kvällen och höll sig vaken till 12-slaget=) Vi åkte ner på stan och såg fyrverkerierna. Först tyckte skrutt att det var jätte spännande men sen blev det nog lite farligt, för dom blev bara större och större och lät högre och högre. Vi åkte sen hem och var rätt trötta hela familjen innan vi tagit oss i säng. Nyårsdagen fick vi iallafall sova till klockan 10.30. Sist Selma sov så länge var efter alla sena kvällar i Marocko.

Imorgon bär det av till Stockholm, skönt att ha en hel vecka kvar innan jag måste börja jobba igen. Youssef får dock som vanligt vara hemma och slita. På hans jobb får ju ingen personal vara ledig över jul och nyår.                            Nyårsfina flickorna Selma och Dina disskuterar något.


                                           Selma, Dina och Adam. 3 halvmarockaner i sittpuffen;)


                Mamma fick sig en nyårspuss! Ser ni att Selma äntligen fått tillbaka sina fina lockar!?

En annan sak lillan har börjat med nu är just det här att pussas. Hon ska ge "en stor puss" som hon klallar det, vilket resulterar i att mottagaren av pussen blir både utan tinningshår och öron innan hon är klar;)


                  På nyårsdagen bakade vi bullar, Selma har sitt nya förkläde på sig.

Det känns som att flera saker kommer att bidra till att 2011 blir ett spännande och roligt år för oss. Hoppas  detsamma gäller för er! Gott Nytt År!


RSS 2.0