Fotboll

Operation av öga är avklarad. Jag har just nu konstant ögonskav men det värsta smärtan är över. Ögat var tyvärr i något sämre skick än vad jag trott, så vi får helt enkelt avvakta resultatet. Tjejerna är piggelina vilket känns så skönt. Vattkopporna på Selma är intorkade och hon är i full gång igen!

Idag blev det grillning här hemma, mumma, och det känns såååå härligt att det är vår! Vi avslutade kvällen med ufc-match. Den var dötrist, det gick skitdåligt, vi frös och det fanns egentligen inget trevlligt med den föruton fikat i halvlek ;) Selma hejjade iaf på Adam och sen hade hon oxå en härlig kommentar angående Zlatan...

   "Jag har sett att Zlatan brukar göra mål ibland...när målvakten går på toa"


Nu har jag ny telefon igen, jippie!


      
                                     Matchstart, fortfarande glada :)

      
Söt-Leila tyckte det var så trist att hon rent utav tog på sig hörselkåporn för att sedan somna ;)

      
                                Igår hade vi kusinbesök, lill-Jamila!

Positiv

Piggare känner jag mig idag. Flickorna börjar blir friska och det gör mig glad! Imorrn laddar jag för ögonoperation. Det är väl mindre kul men är en nödvändighet. Jag känner att min syn försämrats och det är lika bra att ta tag i detta nu när jag ändå är ledig. Så imorrn får jag en heldag för mig själv, hade ju förståss kunnat vara på nåt trevligare ställe ;)

Ikväll var jag på föräldrapeppen igen. Man får sig en och annan tankeställare även om jag inte tycker att utbildningen är någon direkt aha-upplevelse. För övrigt saknar jag mina fianste vänner och längtar efter en tjejkväll, var ju flera veckor sen sist när det på senaste tiden varit så mycket annat!

Selma frågade mig igår... "mamma, när jag kom ut ur din mage, bara rullade jag ut då?"  Jomen visst, är ju precis så det känns ;)

                 
                                         Regn idag, kanske det är vår nu ändå!?

Sjuklingar

Första dagen på länge som jag har tid att sitta ner en stund för mig själv! Vi blir inte ofta sjuka men när vi blir det så blir vi det ordentligt! Flickorna blev efter hemkomsten från Stockholm inte friskare. Febern fortsatte och dom fick ögoninflammation. Selma tog vi först på VC, dom tog odling på henne och kunde konstatera streptokockinfektion. Hon har även börjat höra dåligt, doktorn trodde att hon har lite vätska bakom trumhinnan. Kåvepenin fick hon iaf på recept och fått ta i några dagar nu.

Sedan var det Leilas tur att bli sämre, konstigt sår på fingret fick hon, först trodde jag hon gjort sig illa på något men när såren spred sig och började bli till blåsor så blev det VC även med henne. Odling är tagen och vi väntar på svar med förmodligen är det samma bakterier som storasyster. Lillgumman har riktigt fula sår på småfingrarna nu och det är inte så lätt att lägga om lilla handen. Även hon fick antibiotika och börjar bli bättre. Ögoninflammationen fick de salva för och det börjar ge med sig, men för att toppa det hela lite extra så upptäckte vi i torsdags att Selma fått vattkoppor! Så vi får kurera ett bra tag till!

Vi flickor hinner iaf umgås en massa ;) Youssef har jobbat mycket men för tjejerna fyller pyssel stor tid av dagen! Tyvärr så börjar orken och inspirationen att ta slut för mamma Sara, lite smått irriterad känner jag att jag varit dom senaste dagarna. Kan lätt bli lite sur och less på mina gullklimpar men sen ångrar jag mig fort...är ju så synd om mina små älsklingar. Inte lätt att alltid hålla humöret på topp. Att jag och Youssef dessutom är ordentligt förkylda har vi inte ens hunnit tänka på! Var några smittsamma bacillusker vi träffade på. Moster har halsfluss, hennes man ögoninfl och är dunderförkyld, Jonna och Jamila är oxå fortfarande hängiga.

Vi ska iaf till Sofiehem idag, tur att man har världens bästa föräldrar som man alltid kan komma till trots baciller! Urs vilket deppigt inlägg, ni tar vi nya tag och samlar energi. Får se om jag är tillräckligt bacillfri för att operera ögoat på onsdag.

          
                         Skönt att ha en storasyster att luta sig mot när man är hängig...

          
                                   Pyssel!!! Limpistolen används flitigt.

          
                                                     Visst blev det fint!?

          
                            Lillgumman har varit alldeles svullen i ögonen :(

          
                                        Omlagda småfingrar

          
                                            Sötfia med en koppa på nosen :)

Hemma igen!

Det blev inte mycket uppdatering från mig under stockholmsveckan. Vi har haft fullt upp hela dagarna. Museum, shopping och massa umgänge har fyllt dagarna. Vi har hunnit träffa moster och kusinerna, familjen Jallal och min kusin Asmae med familj. Tyvärr så har flickorna varit väldigt förkylda under veckan. Selma har tidvis tom haft feber. Både Leila och Jamila hostar och snorar, så vi har ändå fått välja rätt lugna aktiviteter. Igår när vi skulle hem så var det minst sagt kaotiskt. Snökaos i Stockkholm (= 2 snöflingor i kors) gör att bilar och kollektiv trafik blir begränsade. Vi som hade en bra bit att ta oss från Märsta till Bromma, fick därför ge oss ut i snöslasket med 3 barn(varav ett febrigt sådant), två barnvagnar och tre väskor.... 4 bussar, 1 pendeltåg, genomblöta vårskor, och flera skrikiga stunder senare så var vi framme till flygplatsen. Naturligtvis lyckades jag ju dessutom tappa min nya telefon i slasket när jag skulle lyfta in grejerna på en av bussarna. Bussen körde iväg och kvar blev telefonen på vägbanan. Överkörd och trasig kunde den ändå hämtas upp av min kusin sen... Så om man vill nå mig nu så är det hemtelefon eller facebook som gäller!

Då alla bilder jag tagit i stockholm försvunnit med telefonen så bjuder jag endast på en kusinbild som jag snott av Jonna...


                    
                                    Vi saknar bara Sami som stod i duschen ;)

Selma har nu fått 40 graders feber, ögoninflammation och ont i öronen...nu är det kurera som gäller! Jag hoppas ändå att jag ska ta mig iväg på matchen i morgon. Hemmapremiär för UFC, mot hammarby, spännande!!!

I Stockholm :)

Nu är vi på plats i storstaan...idag har vi varit på naturhistoriska museet. Det är så kul att vara alla kusiner samlade!

I Stockholm :)

Nu är vi på plats i storstan. Vi har det skojsigt med kusinerna...vi har idag varit på naturhistoriska museet, mycket intressant att se på men mycket tid gick även åt blöjbyten, ammning, toabesök mm ;-)

BCG vaccination och tårtbak

Idag fick Leila sin vaccination mot tuberkulos. Det gick snabbt och bra. Den ges på lungmottagningen så vi fick ta oss en sväng till sjukhuset. Det var ju dock ingen nackdel eftersom att jag då kunde passa på att luncha med kollegor!

Selma har nu fått påsklov och på lördag bär det av mot stockholm en vecka. En riktig tjejresa blir det. Jag, Selma, Leila, Mormor, Jonna och Jamila. Vi hoppas det blir riktigt trevligt. Imorgon är det därför packning som står på schemat! För övrigt så fortsätter Leila att krypa in i allt och alla, stcakars lillan är för rörlig för sitt eget bästa. Selma har förutom lillasyster fullt sjå med sin bebis Cornelia. det ska bytas, ammas, gås till doktorn, kläs på mm mm...

Idag fyller världens bästa make och pappa år, det firades såklart med tårta. Selma stod för garneringen och så fin den blev!

             
        
                                             Så tjusig!

                          
                                      Nu ska det fikas!

         
                                                             Pappamys!

        
                                              Cornelia ammas

Fullt upp...

Ja nu är det riktigt fullt upp här hemma...Leila börjar försöka ställa sig mot saker, lyckas ibland men oftast så faller hon och slår sig. Det blir mycket passa och vakta just nu...funderar på att köpa en lekhjälm, stackars huvudet har fått sig några smällar. Hittade henne igår ståendes i diskmaskinen!

Utkast: April 2, 2012


RSS 2.0