Earth Hour

Vi släckte allt, tände sterinljus och bäddade för hela familjen på golvet. Mys! Selma tyckte det var väldigt spännande först men somnade sen sött. Leila krypte mest runt...

Leila kryper!

Hon kryper nu vår duktiga lilltjej! Hon var cirka 2 månader tidigare än storasyster, tänk så olika det kan vara!Cykelpremiär!

Helgen har tillbringats på Sofiehem. Vi har idag sagt Hejdå till min kusin med familj för den här gången :( I natt sov vi hela gänget på Sofiehem. Även Jonna och Jamila ville vara med på vårt pyjamasparty, mysigt! Selma gjorde i helgen cykelpremiär för i år! Det var en lycklig tjej som trampade runt. Leila kryper nu stapplande framåt, dryga 6 månader är hon så ganska tidig med krypningen!

            
                                     Cykelpremiär!

            
                                     Jamila myser med Farmor

            
                                                   Gla´ unge!


             
                           Det är full rulle med Amir och Leila i huset!

            
                                          Gratts Oscar!

Tack Malin!

Nu funkar det att blogga från mobilen oxå:-D

Är vi sämre föräldrar idag?

Jag går en föräldrautbildning, familjepeppens småbarnsliv. Jag tycker att det är kul att disskutera olika saker, speciellt när man disskuterar saker som är lite känsliga. Barnuppfostran är ju just en sån grej. Ingen erkänner väl att dom är dåliga på att uppfostra sina barn...eller? Egentligen är jag lite kritisk till utbildning som går ut på att jag ska bli en bättre förälder, för vad är egentligen "en bättre förälder"??? Varför behövdes det inga föräldrautbildningar för 50 år sen, eller behövdes dem men inte fanns? Och skulle i sånna fall våra barn bli "bättre människor" än min generation för att vi nu kan utbilda oss till att uppfostra dom bättre? Många intressanta frågor, men få svar...i vilket fall så är det trevligt att komma iväg en kväll i veckan och träffa lite nytt folk, och dummare blir jag nog inte!

Min stora tjej Selma sover över hos morbror, Jonna och lilltjoppan inatt. Första gången hon sover över hos nån själv förutom hos mormor och Jeddi. Hon hade fullt sjå här hemma med att packa väskan inför avfärden...pyjamas, snutte, kanin, tandborste, hårspännen, docka, halsband....ja väskan blev ordentligt full! Leila kämpar för fullt för att ta sig framåt med krypningen. Hon ställer sig hela tiden på alla fyra och gungar fram och tillbaka. Ofta blir hon så ivrig att hon tom ställer sig upp på tårna, typ som att hon ska göra en armhävning. Ser kul ut! I veckan det att fortsätta umgås med min kusin med familj. Imorrn kommer alla hit på middag, fast först är det tandäkare för Selma och BVC för Leila på schemat.


        
Kan jag verkligen bli "en bättre förälder" åt dessa redan perfekta barn ;)

    
                            Hårdträning, här armhävningar på ett ben!

Asmae med familj är här!

Vi har inte träffat dom sen i somras och vi har verkligen saknat dom, men nu är dom här! Asmae, min kusin, tillsammans med sin man och ettårige son bestämde sig huxflux för att åka upp från stockholm. Vi ska ägna dagarna åt att surra, leka och bara umgås en massa!

Jag har nu flitigt börjat använda och förstå mig på min nya telefon. Fast än har jag inte förstått hur jag ska kunna blogga ifrån den! Det går ju inte att skriva nån text när jag går in från mobilen. Nån som vet varför? De flesta kort tas nu med den...

                      
                                   Sötnosen Amir har just fyllt 1år :)

                      
                                        Åsså världens finaste systrar förståss!!!


Leila 6 månader!

Idag blev charmtrollet et halvår, tiden rusar verkligen fram. Hon är duktig nu vår tjej, ålar runt på golvet och ställer sig även upp på alla fyra. Känns inte som att det kommer vara länge kvar tills hon börjar krypa. Vi ska börja introducera mat lite mer kontinuerligt, än så länge har det blivit litt hipp som happ. Inga tänder har tittat fram än, Selma fick ju sina två första på sin 6 månaders dag. Jag vet att man inte kan räkna med att det ska vara lika för alla ens barn men det är ju så kul att jämföra!

Selma har haft sportlov vi har, lekt ute, åkt pulka, varit på busplaneten och badhuset mm...en riktigt kul vecka med andra ord! Idag var vi en sväng till öppna förskolan här på Ersboda med Emil, Alice och Oscar. Sen på kvällen kom Adam och Jonna förbi med en missnöjd liten tjoppa som jag fick äran att bära runt på en stund. Jag vet verkligen hur psykiskt jobbigt det kan vara när ens barn skriker och inte kommer till ro, så jag hjälper mer än gärna till om jag kan! Efter det blev det tjejkväll hos Sofia, lika trevligt som alltid :) Jag har äntligen köpt mig en ny mobil. Har inte fått den än men ska hämta den i veckan. En Samsung Galaxy sII blev det och jag tror jag kommer att bli nöjd!

              
                                               Snart så kryper hon nog!

              
               Den kan vara jobbigt om det är för soligt när man ska titta på barnTV

              
                                       Jag och Selma har åkt längdskidor :)

Tillbakablick

              
                                                                        Februari 2009
               
              
                                                                        Mars 2012


Leila fick göra premiär i spjälsängen ikväll, när jag gick tillbaka i bloggen så ser jag att det gått till på samma sätt som vid storasysters första gång. Skrik och gnäll först men efter ett tag en sött sussandes prinsessa. Visst syns det väl att dom är systrar ändå, rätt många likheter tycker jag!


              
Igår besökte vid luftlandet som är tillfälligt i storsjöhallen, rätt skabbigt men Selma hade kul!


              
Youssef är ledig idag nytt schema gör att han framöver kommer vara hemma tisdagar istället för fredagar. Vi lyxade till det lite med grillad laxfilé till middag. Hur kan grillat vara så fantastiskt gott!!!??

Gemenskap

Fantstiskt vårvinter väder har vi, så idag gjorde vi en utflykt till bräntbergsbacken. Vi åkte bob, gick i skogen och åt lunch i solen. För att få ännu mer vårkänslor så skottade vi upp på baksidan här hemma, så att vi kunde ställa fram grillen. Så till middag kom momor, Jeddi, moorbröderna, Jonna och lilla Jamila, vi åt grillat och det var fantastiskt gott! Vi hade det mysigt som alltid och sedan vi valt att ta bort vardagsrumsbordet så trängs numer alla på vår matta. Det har lixom blivit poppis att sitta där och känna gemenskapen och kanske vårt marockanska blod som gör att det känns helt naturligt! ;)

Vår alldeles för snälla granne Parvin har kommit med en myslampa åt Selma. Det är som ett litet akvarium med låtsasfiskar, den skiftar i färg och bubblar när man slår på. Gissa om vi har en glad liten tjej här hemma! Just nu står den i vardagsrummet eftersom att hon ska visa alla, som kommer i närheten av vårt hus, hur fin lampa hon har.  Fast snart ska den få en plats i hennes rum...


         
                                           Nöjd kicka!

         
                                    Även lillasyster blev nyfiken på firrarna...

         
                                         Onödigt med soffor?

         
               Gemenskap, mattan fungerar oxå som skötbord för lilla Jamila ;)

Jamila 1 vecka

Inatt sover jag och tjejerna hos mormor och jeddi. Kände att jag måste uppdatera lite, det var ju så länge sen! Även morbröderna har varit här och vi har firat Jamilas 1-veckas- dag, på arabiska kallad saabah. Lammstek och tårta bjöds det på! Idag på dagen var jag och Jonna med minstingarna och vägde och mätte dom. Leila väger nu 8130g och är 69,5 lång. Även Jamila har vänt i vikt och börjat lägga på sig. Stora damerna :) Efter det blev det lunch på Mix, väldigt gott! Vilket vår väder vi har, +7 grader visade termometern och det riktigt slaskar ute. Lagomt kul var det dock när all snö på vårt altantak rasat ner och stängt för hela cykelbanan. Det är ju så vansinnigt tungt men då Youssef var på jobbet är det bara för mig att kavla upp ärmarna. Jag tror jag kommer ha duktigt med träningsvärk imorgon!

         
                                          Duktiga underbara Selma kan hålla lillkussen!

         
                               Ehhh...när blev min lillbebis en klumpeduns???

         
                                             Lyckliga familjen :)

         
                                                    Jeddi har fullt upp!

         
                                              Välkommen finaste lilla pyre Jamila

         
                                      Underbara, underbara unge ♥

         
                              Läsa med mormor är myspys

         
                         Ett barn i varje famn, så rika vi är, men vi saknar killkusinerna!

         
                             Leila poserade för mig igår :)

RSS 2.0