Kort om...

Blodomloppet: 5 km sprang jag. Det var riktigt mycket folk men väldigt trevligt. Vi var ett stort gäng från jobbet som var med! En månad fylld med träning och sötsaksstopp är fulländad. Vågen har visat några kilo mindre!
                           


Leila: Hon har gjort tandborstningspremiär i veckan, det var poppis! Hon har också börjat stå kortare stunder utan stöd. Klappa händerna har hon oxå lärt sig. Burkmat är äcklig. Salt mat är god. Jag längtar tills hon är 1 år!

                             

Selma: Har blivit stora tjejen. Kompisar är viktigt och hon leker dagligen med grannungarna här ute. Hon är ganska lättsam just nu, går bra att prata med henne och utbrotten är få. Hon laddar nu som mest inför hennes 4-års dag på tisdag!

                             

Livet: Vi laddar inför Marockoresa. Det börjar verkligen närma sig! Innan dess är det jobb, avslutningar, bvc-besök, kalas och mycket annat som ska klaras av. Min föräldrautbildning är avslutad, jag var rätt skeptisk efter de första gångerna men jag är faktiskt mer postiv till den nu. Känner jag har fått med mig bra verktyg för att underlätta vardagen. 

                             

                                                                 OVER AND OUT!

Jamila

Sen jag köpte ny mobil så fotar jag allt mer sälla med min systemkamera. En kväll här i veckan var dock lilltjoppan här och då passade faster på att knäppa några bilder!

                     

                     

                     

                     

                     

Annars då...vi njuter av det fina vädret, jag hoppas bara på lite mer värme! Selma leker ute med grannbarnen så ofta hon kan. Hon är så där härligt trött om kvällarna som man blir att av vara ute hela dagen. Hon har nog mycket intryck att bearbeta på nätterna för hon pratar för tillfället mycket i sömnen! Inatt vaknade hon tom och skrattade åt sig själv "haha..jag pratar med mig själv" sa hon yrvaket.

Jag och Jenny var med småttingarna på jobbet idag och bjöd på fika. Efter det tog jag en långpromenad hem. Känns bra i kroppen nu, Någon form av träning har det blivit varje dag i Maj!

                       
                                                     Favorit minen

                      
                                                          Selma-kavat!

                      
                                                        Prommis hem

                      
                                                      Fräsch sommarmiddag!

Kulturnatta

Vi har haft en heldag med strosande på stan, massor av folk!

Kristi himmelfärdtjänstdag

Mamma påminde mig igår om vad en rolig bekant en gång kallade denna helgdag..haha!
Det regnar. Jeddi var här och åt frukost med oss i morse och sen tog han med sig Selma. Dom var ute på affärer en sväng och är nu hemma på Sofiehem. Leila sover, Youssef jobbar och det är alldeles tyst här hemma. Det händer inte så ofta och jag njuter för tillfället ;)

Igår var jag och vaccinerade mig. En påfyllningsdos för hepatit A, så nu har jag långvarigt skydd! Jag hade tagit med mig Leila oxå, trodde att hon skulle få en spruta men tydligen ska dom inte ta det innan dom fyllt 1. Så det får vänta till nästa år! Det börjar dra ihop sig mot marockoresa. Vi har shoppat lite sommarkläder till barnen, men dags att verkligen gå igenom vad vi har och vad som saknas.

Igår var jag och Leila med Jonna och Jamila på stan en sväng. Vi åt lunch på Rost. Sedan földe dom med hem till oss. Selma fick cykla hem efter en bra dag på förskolan. Mormor och Jeddi slöt sen upp för middag och lyssning på UFC-matchen på radiosporten. Adam gjorde mål på frispark, matchen slutatade 3-3, Hejja! Nu ska jag äta lunch och sedan dra mig mot Sofiehem.

                   
          Tjejerna passade på att hälsa på farfar/morfar på jobbet igår när vi var på stan!


Snart sommar!

Nu känns det i luften...det blir varmare, ljusare och alla grannar tinar fram. Nu är det snart sommar! Om ca 1 månad åker vi till varmare land, myyyyyycket varmare land ;)

Idag blir Leila 8 månader, tala om att tiden rusar fram. Jag vet att det låter klyschigt med det är ju verkligen så! Selma har inte varit inne många minuter idag. Grannbarnen har varit ute och dom har bla cyklat och lekt i lekparken. Ofta under sommarhalvåret har vi samling kring lekstugan på baksidan, så även idag;) Denna lekstuga är så otroligt mycket värd, vilken tur att just de hus vi köpte hade en! 

Ikväll hade vi Jonna och Jamila här på lördagsmys. Vi har alltid trevligt och en massa att surra om. Kusinerna är så roade av varandra. Selma mäkta stolt över båda småtjejerna och hon älskar att få dem att skratta :)

Nu laddar vi inför morgondagens fotbollsmatch, Hejja UFC!!!


      
                        Selma ville sitta ute och måla idag, Leila fick vara med :)

      
  Nackträning! Har ni inte appen Instagram så skaffa den, ett lätt sätt att få fina bilder!

      
                                                 Galna unge ♥

Vattkoppor,tand och ny cykel!

Då var det Leilas tur att få vattkoppor. Var ju visserligen väldigt väntat, men känns lite tråkigt att vi blir hemma minst en vecka till. Det går då än så länge väldigt bra. Hon har inte så jätte många, ca 20 koppor. Det verkar klia lite för hon kryper fram till oss och står sedan och gnuggar pannan, där hon har en koppa, mot våra ben. Ser så gulligt ut, men förståss lite jobbigt för lillskrotis. Hoppas att det inte blir värre än så här och då måste jag säga att det var ganska lindrigt detta med vattkoppor! Jag är ju ändå glad att dom får göra bort det nu medan dom fortfarande är små. En liten tand har nu oxå tittat fram i nederkäken, sylvass är den och jag bävar för den gång hon kommer testa den vid amning ;)

Idag var lyckan total hos vår , snart, 4 år gamla dotter. En ny cykel, en ny ROSA cykel! En cykel med plinga och cykelkorg. Det blev en tidig 4 års present, hon måste ju utnyttja alla månader med barmark. Därför kändes det dumt att vänta till i juni. Det underbara vädret som bjudits på idag gjorde det ju till en perfekt dag att få en ny cykel. Vi har varit ute hela dagen. Lunch intogs på altanen i solen, härligt med sommar! Dom gånger jag var tvungen att gå in för matlagning, matning eller blöjbyte så var Selma ute och lekte med grannbarnen. Är praktiskt att bo så nära inpå grannarna ibland. Selma behöver bara kliva ut genom dörren så finns oftast nån lekkompis där. Skönt för mig nu när hon blivit lite större och kan klara sig själv ett tag.

Jag fortsätter träna på, ett pass om dagen har jag kört i veckan. det känns verkligen så bra i kroppen.

         
              Vår vattkoppstjej, ställer sig upp mot allt och börjar gå utmed möblerna!

         
                           Leila tyckte det var spännande att utforska trädgården

         
          Selma tyckte att nu var det sommar, då får man gå barfota! Förresten, lekstuga äger!

         
                                         Stolt tjej på sin rosa 16 tums Monark!


Valborg

I måndags var det valborg. På dagen hade vi besök av Sofia, Alice och Oscar, det var länge sen sist och vi har saknat dom! Sen på kvällen for vi på campus för att uppleva majbrasan. Det bjöds på riktig familjefest och Selma hann med både fiskedamm och ponnyridning.

Selma är inne i en ny trotsperiod igen.
"göraprecistvärtemotvadmammasägerochlevaomsåmycketjagkantrotsen". Jag blir väldigt trött men försöker ha tålamod. Tycker bara synd om Leila, som konkurrent om mammas uppmärksamhet får hon uppleva ett och annat nyp och slag av storasyster. Inte så hårda sådana, utan bara för att testa hur mycket Leila tål. Sen nästa stund är dom bästa myssystrarna igen. Selma spexar och Leila kvider av skratt...är det inte underbart med syskonkärlek!

Jag har kommit igång med träningen igen. Känns sköööönt, träningsvärken har jag saknat:)


                
                                                       Sisters!

                
                                            Det var soligt och skönt tyckte Alice o Selma

                     
                                               Modig tjej!

RSS 2.0