Höst

Det regnar och regnar. Duktig mamma som man är så går jag ändå varje förmiddag ut i regnet för att Leila ska få plaska i vattenpölarna. Ungen är helt tokig i att vara ute, ofta hämtar hon sina stövlar och visar bestämt med hela kroppen att dom ska på och vi ska ut.Selma har sovit hos mormor och jeddi i helgen. Efter att dom lämnat tillbaka henne hann det gå två minuter innan hon konstaterade att hon saknade dom. Hon säger att hon tycker att vi ska flytta dit. Youssef håller på att måla inne på toaletten här nere. Förhoppningsvis blir det klart under 2012 ;)
 
Efter att ha bitit på naglarna hela mitt liv så tror jag att det är slut med det. Eller jag hoppas iaf att jag ska klara av att hålla i detta. Har ju nämligen inte bitit på över en månad! Känns bra att jag förhoppningsvis nu inte ska föra över den dumma vanan till barnen. Jag har storslagna planer på förvaringslösningar här hemma. Blir tokig på allt som ligger överallt. Återstår nu bara att se om jag lyckas genomföra mina planer de närmsta året.
 
                                                          Att plaska är kul!
 
                                                          Höstfint vid ytterdörren
 
                                                     En bild från när vi var i Falträsk, jag vill dit igen!
 
                                                   Världens bästa systrar!
 
                                            I fredags hade vi med oss kussen på baddisco på simhallen :)
 
                                                Vi får ofta höra att vi är lika, mammahjärtat blir alldeles varmt!
 
                                                       Leila har börjat gilla trehjulingen
 
                                        Projekt slutabitapånaglarna tar sig!
 
                                         Idag bakade Selma pappa av överbliven pizzadeg :)

Kalasbilder

Bättre sent än aldrig....här kommer lite bilder från när vi firade vår 1-åring!
 
                                                       Paketöppning
 
                     Istället för att blåsa ut ljuset tyckte Leila att man kunde ta en smakbit av tårtan!
 
                    Tårtätningspremiär! Storasyster hade inhandlat allt som hörde till dukningen :)
 
                                                   Va kul det är med kalas!
 
                                     Kussen fick sig som vanligt ett gäng pussar
 
                                                            Invigning av storasysters present!
 
                                                                   Peace!
 
                                                                      Party :)
 
                                               Ehh vad gör ni där uppe???
 
                                                                   Snören,,,jajjemen, det bästa!
 
 
Nu är det sovdags, jag är ju ibland en arbetande kvinna oxå! Hör dock att stora dottern hostar för fullt, hoppas det blir en lugn natt. Godnatt!

Leila 1 år!

Älskade lilltrollet har hunnit bli 1 år. Vår lilla egna "karlsson på taket". Hon har verkligen personlighet denna donna! Hon kan bli fantastiskt arg och slå huvudet i golvet när hon inte får som hon vill. Hon är oxå en riktig liten pussgurka, som ska pussas, pussas, pussas och allra helst på lillkusinen! Hon visar vad hon vill med hela kroppen och är minsann en bestämd liten dam. Hon är självständig och orädd. Hon är snäll, nästan alltid glad och hon förgyller verkligen våra liv!
 
         
                                                                                           1-åringen
 
 
         
                                                                                            Leila alldeles nykläckt för ett år sedan
 
Idag har jag jobbat hela dagen, så det har inte blivit något kalasande. Vi passar på att fira lilltjoppan lite när vi ändå har  familjemiddag på Sofiehem på fredag. Tiden och orken gör att vi skippar barnkalas denna gång men vi kommer nog att hinna med många ändå de närmsta åren!
 
        

Lyckseletripp och Jobb!

Hösten har kommit. Jag tycker det är lite tråkigt att sommaren redan är över men tycker även att det är mysigt med höst! Man kan sitta invirad i en filt och lyssna på regnet, tända ljus och bara mysa! I helgen gjorde vi en dagsutflyckt till Lycksele. Vi var först till mormor och morfars grav. De är begravda tillsammans på en mycket vacker skogskyrkogård. Det känns bra att ha varit där. Selma blev lite ängslig då hon inte riktigt kunde förstå hur de kunde vara nergrävda där i marken...hur förklarar man döden bäst för en 4-åring? Vi valde att inte förklara så mycket utan bara svara på hennes frågor och sedan låta henne få tolka det hela på sitt eget vis. Sedan var det dags för ett besök på djurparken. Orädda lilla Leila tyckte nog att getterna man fick gå in till var roligast. Hon sprang runt där och pratade med djuren medan Youssef fick bära fegisen Selma. Hon tyckte istället det var roligast med "gissa bajset". Dagen avslutades med att vi var till min mammas bardomshem i Falträsk. Min moster var där över helgen vilket var kul för då fick vi träffa henne oxå. Det var verkligen länge sen, hon hade ju aldrig träffa Leila dessutom!
 
Idag har jag börjat jobba lite smått efter 1 års mammaledighet! Lite ringrostig känner jag mig men mycket kommer tillbaka fort. Trevligt var det iaf att umgås med vuxet folk ett tag. Jag kommer bara att jobba tisdagar och onsdagar, känns bra med mjukstart! Helt fantastiskt var det då att komma hem till glada barn, alldeles överöst blev jag med kramar och pussar. Sen är det inte så tokigt när det är dammsugit och middagen står på bordet :) Kan inte fatta att lilltjoppan snart är 1 år. Hon börjar prata mer och mer... mamma, pappa, mema (Selma), mpa (lampa), ta ta (tack tack), danda (dansa), oppa (hoppa), ne (nej), la (la =nej på arabiska) är ord som jag uppfattat att hon använder. Dock märker man ju att hon förstår så mycket nu, man kan ju ge henne enklare uppgifter som hon då utför...typ "ge mig tutten"
 
Oj det blev en liten uppsats idag...fast jag bloggar ju inte så ofta så ;)
 
 
         
                                                               I kanintunneln!
 
         
                              Stortjejen vill bli buren medan lilltjejen vågar gå själv ;)
 
         
                                                Vackra Falträsk!

RSS 2.0