Förlossningen

Blev ett snabbt besök in på förlossningen idag.  Sammandragningarna ger inte riktigt med sig så jag tyckte det var bäst att kolla upp! Allt ser dock stabilt ut. Lite knepigt blev det för barnmorskan att få till ctg-kurva på 3 barn men hon gjorde det bra och lyckades!  Imorgon blir det besök på mvc hos min ordinarie barnmorska. Skönt att veta att bebbarna sköter sig och förmodligen stannar ett tag till där inne. 
 
Idag åkte min kusin Asmae hem igen. Vi var ett tag på Sofiehem och hämtade sedan hem Selma som bott där sedan i fredags. Det blev en lugn kväll här hemma sen. Satte upp den lilla granen till flickornas förtjuselse, badade bubbelbad och avslutade med tomtegröt till kvällsmål framför snövit.
 
 

Jullov

Nu har barnen fått drygt 2 veckors jullov. Vi börjar ledigheten med att vara lediga hela familjen i helgen.  Så skönt! Annars så jobbar ju maken väldigt mycket här kring jul. Dessutom har jag haft mycket mer sammandragningar senaste två dagarna.  Kan knappt röra mig utan att magen blir hård.  Lättar det inte snart måste jag nog åka in och kolla upp det på måndag. Selma har sovit över på Sofiehem och Leila är med pappa och köper lördagsgodis. Jag tar ännu en slappardag i soffan.  Bland de sista på väldigt många månader kan jag tro! 
 
    Börjar ha en bra hylla att ställa glaset på!

Kortison och kontroll

Igår var det alltså dags för ultraljud igen. Trillsen fortsätter att växa och må! Livmodertapoen krymper dock och jag hoppas innerligt att den håller ihop ett tag till. Hade ju tänkt mig vecka 34 iaf! Dock var min läkare inte speciellt orolig för tappen just nu, utan vi fortsätter med kontroller varannan vecka som planerat.  Jag fick också kortisonssprutan som planerat.  En igår och en idag. Nu är bebbarna så förberedda som det går på en för tidig förlossning. Vad dom inte talat om för mig var att man lätt blir lite speedad av kortison. Detta resulterade för min del i en sömnlös natt. 06.30 kunde jag till slut somna. Natten blev inte bättre av att Leila vaknade med feber och har därför varit hemma idag. En stor lättnad var iallafall beskedet jag fick av mun ögonläkare idag.  Efter ytterligare en kontroll kunde han konstatera att hornhinnan såg stabil ut och att risken att den ska gå sönder är minimal.  Han tycker jag ska koncentrera mig på bebbarna här fram över. Jag får gå på regelbundna kontroller på ögon men operation tycker han vi ska kunna vänta några månader med!
 
                Leila ville ha tofsar idag, sötnöt!
 
         Profilbild på en av bebbarna i v 29+2♡
 

Keratokonus

Just den, min ögonsjukdom keratokonus, har ställt till det för mig i helgen. Plötsligt började jag se som ett vitt moln framför vänster öga. Inte ont, eller att det skaver utan bara väldigt blurrigt. Jag åkte iaf in för att kolla upp vad det var. Visar sig att min redan sjuka hornhinna försämrats och att den nu börjat brista i de inre lagren. Förmodligen kommer jag behöva en hornhinnetransplantation. Som att inte oron och alla funderingar kring de små liven i magen är nog, kände verkligen inte att jag behövde detta oxå! Ska iallafall på återbesök på onsdag och träffa min ordinarie läkare som är expert på detta. Hoppas för allt i världen att vi ska kunna skjuta på operationen tills trillsen är födda. Vill inte påverka kroppen mer än nödvändigt nu. Känner mig energilös och allmänt less för tillfället!
 
Imorgon är det dags för ultraljud igen. Hoppas såklart att småttingarna där inne mår bra och växer på sig som dom ska. Ska även få dos ett, av två, av kortison. Då det finns stora risker att bebbarna kommer ut för tidigt så vill man ge kortison för att påskynda lungmognaden. Känns bra att vara förberedd på allt som kan tänkas bli även om mitt mål är att dom ska hålla sig inne minst en månad till. Är ju i vecka 30 nu, det börjar verkligen närma sig. 
 
Min kusin Asmae med familj är här. Då redan bror Adam med familj också bosatt sig på Sofiehem så kan ni tro att det är fullt hus! Dock tycker jag bara att det är trevligt även om det kan bli lite väl intensivt för en halvblind, höggravid mamma.
                     Vi har gjort snögubbe!
 
 Tre hyffsat jämngamla struttar hemma, bra träning!
 

Lucia

Idag var det luciafirande på förskolan.  Både liten och stor var väldigt duktiga! Först var det uppträdande och sedan bjöds det på glögg och pepparkakor :-D I förmiddags var jag på besök hos barnmorskan.  Blodprover togs, magen mättes och det lyssnades på små hjärtan.  Allt såg bra ut! 
 
                          Magen v 29 (28+4)

Helg

Älskar dessa helger då Youssef inte jobbar och vi kan vara tillsammans hela familjen.  Idag var vi på badhuset med barnen. 3 timmars lek och bad blev det, väldigt trevligt!  Familjen Ghazi var också där så vi fick passa på att umgås med dom också :-D Sedan lagade maken middag medan jag och flickorna vilade i soffan. Efter middag blev det Disneyfilm, Mulan. Så bra!  Selma somnade dock under vilan vilket gör att klockan nu snart är 23.00 och hon fortfarande inte somnat för kvällen. Imorgon väntar kalas för Yasemin som blir 8 år!
 
 
                            Bad!
 
                     Söt!

Ultraljud

Idag var det ultraljud,  bebbarna sköter sig och växer på sig som dom ska! Har nu sammanlagt nästan 3, 5 kg bebis i magen. Inte konstigt man börjar känna sig tung! Är så tacksam att vi ändå kommit så långt som vi gjort men satsar såklart på att dom håller sig inne minst en månad till! 
 
Leila är väldigt kontaktsökande just nu. Hon vill så gärna sitta länge i knä och gosa. Dessutom vill hon gärna att vi kallar henne bebis :-D Idag när Youssef kom hem från jobbet fick hon pappas hjärta att smälta "Jag äskar dig pappa, du är bäst. Jag har snaknat dig" Mindre kul är att hon gråtit sig till sömns två dagar i rad eftersom att jag inte lagt henne. Det brukar inte vara några problem med läggningen annars. 
 
Selma skulle för övrigt flytta hemifrån idag.  Jag var tydligen väldigt elak när hon inte fick bita och slå lillasyster.  Väskan packades och mormor ringdes. Efter ett långt samtal med mormor kom dom överens om att hon kunde flytta dit efter förskolan imorgon istället. Tack och lov lade sig ilskan under kvällen och hon har nu lovat att hon ska komma hem efter en natt hos mormor och morfar. Det är verkligen underbart att vara småbarnsförälder ibland!
 
   Lilltjopporna har ockuperat vår säng i några nätter.  Det kommer bli trångt framöver! 
 
                 Profilbild på bebis 2, v 27+3 ♥
 

Vecka 28 (27+0)

Det tar sig! Förmodligen är det inte så måmga veckor kvar nu. På onsdag är det dags för ultraljud igen. Vi får hålla tummar och tår på att allt ser ut som dom ska och att småttingarna växer på sig där inne. Var iaf hos barnmorskan i veckan. tack och lov börjar mit HB nu vända och stiga upp igen. Allt annat såg också bra ut. Helgen har varit sådär halvkul. Tjejerna har varit förkylda och även haft något i magen. Krakts och inte varit speciellt piggelina alls. Idag är det dock bättre och vi hoppas att dom ska orka med förskola imrgon.
 
Idag vinkade vi av Adam, Jonna och Jamila som åkte till Furte Ventura. Hoppas dom får fint väder! Om inte annat så lär dom ju få mer ljus än oss iaf. Trevligare blev det ju ändå ute idag när snön kom. Alldeles lagom till första december :)
 
          
                         Inga nya bilder men drömmer mig bort till värmen!
 

RSS 2.0