1 månad

Idag blir vår trio 1 månad! I samband med denna jubilumsdag kom även vår minsting upp på 3kg. Nu har vi ju "normalstora" bebisar och firar detta med att börja sova lite längre på nätterna.  BVC tycker inte vi behöver väcka dom på natten var 3:e timme längre. Många vi träffar verkar tycka "att det vore omöjligt" att amma 3 stycken. Får jag göra nåt annat? Då kan jag tala om att, japp det får jag!  Jag är faktiskt väldigt tacksam för att jag kan amma. Att alltid ha med mig maten färdigvärmd och klar. Som en liten present på 1 månadsdagen så blev vi även ägare till en bil som rymmer hela familjen.  Vi har inte sett den än men en Ford galaxy är på vög hem till oss! 
 
 
 
 
 
 

Jamila 2 år

I helgen har vi firat lilltjoppan Jamila som fyller 2 år idag. Grattis till bästa brorsdottern! Annars så rullar dagarna på för fullt här hemma. I veckan har trillsen fått sin första förkylning. Var förbi på barnmott så dom fick lyssna på lungor och kontrllera dom. Allt var dock okej. Passade samtidigt på att gå förbi på jobbet och visa upp guldklimparna. Dom gjorde såklart succe! I fredags var dom sen på Sofiehem för första gången. Renoveringen går verkligen framåt. Så kul att de hur fint det blir, ett helt nytt hus! Vi började dock inse att vi snart måste ta tag i bilköp. Lite besvärligt när vi inte kan transportera hela familjen samtidigt. Nu sova, hoppas på mer sömn inatt än förra. Selma hade ont i magen och höll oss vakna när inte trion gjorde det. 
 
         Partykronorna på!
 
                        Paketöppning
 
         Leila vill oxå börja simskola
 
             Morgonmys!

Grattis Johanna och Johan!

I fredags kom ytterligare en bedårande liten tös till världen. Vi gratulerar de nyblivna föräldrarna till det finaste man kan få ♡ Idag fick vi träffa lilltjoppan en stund. Fastän jag nyss fått tre guldklimpar själv så får jag den där varma känslan i bröstet av att glädjas åt en nyfödd. Livet är fantastiskt!  Nu väntar vi bara på Sofia som borde ha bakat klart lillkillen när som helst. Så trevligt vi ska ha som mammalediga tillsammans detta år!
 
Vi har oxå haft besök av familjen Erdogan idag, trevligt som alltid.  Fin fina presenter fick barnen. Gulliga som dom är så hade dom oxå med sig fika. En fantastiskt fin specialgjord tårta till oss. Leila sov inte på dagen idag vilket gjorde läggningen väldigt enkel. Kanske snart dags att sluta med sovandet på dagen? 
 
Annars så fortsätter vi att klura på namn.  Är så otroligt svårt tycker jag. Får för varje dag en större och större klump i magen.  Snart måste vi bara bestämma oss!
 
 
 
               systermys ♡
 
 
 
                    Famnen full av kärlek!

Att tappa en tand

Världens stoltaste 5 åring har vi här hemma. Idag tappade hon sin första tand. Att detta kan göra någon så stolt är ju underbart!  En riktig milstolpe, liten har nu blivit stor. Mamma fällde nästan en liten tår men nog lika mycket pga av storheten i det hela som av läskigheten i att plocka ut en tand. Jag är ingen tandläkarälskare direkt och jag minns mest att jag tyckte det var lite ångest varje gång nån av mina tänder var lösa. Som den goda mor jag är så ler jag dock bara och hejjar på när stortjejen hejvilt vickar på den lösa gadden. Hon märker inte att svetten lackar i pannan ;-) Leila ville först att pappa skulle dra ut en tand på henne oxå för att i nästa sekund konstatera "jag vill inte tappa munnen". Nu väntar vi på tandfen. Frågan är hur mycket en tand är värd numera? 
 
Trillsen fortsätter att sköta sig. Vi är nu utskrivna från Barn4 och hemma hela familjen. Känns helt underbart ♡ Idag var trion på sin första handling. Coop forum fick sig ett besök. Vi behövde inte vara ute länge för att förstå att vi väcker en del uppmärksamhet.  Ändå har vi dom nerbäddade alla 3 i en tvillingvagn. Man får inte ha bråttom och aldrig någonsin har svenska folket varit så sociala. Vi har tagit emot gratulationer och svarat på samma frågor ett dussin gånger under vår lilla utflykt. Lite kul så här från början men fråga mig igen senare i vår... Vi svängde oxå förbi babyproffsen och passade på att samtidigt hälsa på Intersportgänget. Nu ska jag amma och sen sova mina hela 3 timmar i sträck. Livet leker! 
 
                 Stolt med all rätt!
 
          Mina 6 favoriter på trillsens första promenad!
 
           Utskrivna och på väg hem från barn4!
 
         Lillkusinen blev stor när hon träffade trion!

Barn 4

Dagarna här på barn4 bara swishar förbi. Trillsen äter och växer precis som dom ska. Det är tydligen väldigt fullt här på avdelningen. Oss ville dom skicka iväg till Skellefteå pga av platsbrist men efter ett samtal med avdelningschefen och lite dealande blev vi kvar. Dock med överenskommelsen om att vi tar in barnen på föräldrarum och sköter dom själva. Känns väldigt bra trots att det inte blir mycket vila och sömn just nu. Matning och blöjbyten på 3 var 3:e timme tar en del tid! Vi är ändå glada att vi kan hålla familjen samlad i samma stad. Hade inte varit kul att lämna Selma och Leila.   
 
Lite om förlossningen... i lördags gick vattnet ca 14.30. Vi hade ju flyttat snittdatum från den 24:e till den 31:a eftersom att på ultraljudet såg allt bra ut och jag kände inte att något var på gång. Lillasyster ville annorlunda, det var förmodligen hennes hinnsöck som sprack. In på förlossningen åkte vi iaf och vid 17 började jag ha lite sammandragningar.  Ganska fort bestämdes det att jag skulle snittas samma kväll. Kan ju säga att lördagkväll var tydligen inte bästa tiden för att få in extrapersonal till en trillingfödsel ;)  Toppen var iaf alla som var på plats och trots sjuk nervositet från min sida så gick allt fint och dom förlöstes utan komplikationer.  1942, 2362, 2090 gram vägde dom och alla skrek så fort dom kom ut. Underbar känsla!
 
 
   Stolta storasystrar ♡

RSS 2.0