6 månader!

Ett halvår har gått sen vår trio föddes. Så fantastiskt älskade är dom men å så otroligt krävande också! 6 månaders dagen inföll samma dag som min och Youssefs 12:e bröllopsdag. Jag är så otroligt glad att det är just han som är pappa till mina barn för jag hade aldrig klarat det annars ♥

Lina "1:an" Hon måste vara den mest förnöjsamma bebis som världen skådat. Får hon bara mat sådär var 4:e timme så leker livet. Hon har ett leende som lyser upp ett helt rum och för tillfället är det godaste hon vet sina tår. Hon vänder lätt från rygg till mage och du finner henne sällan där du först lagt ner henne.

Yacob, "2:an", som lillgubben fick heta i dryga 2 månader. Han är väldigt lätt att locka till skratt. Var den första av de 3 som började le och gör det fortfarande gärna. Han är ett litet matvrak som inte är så mycket för att motionera. En gång har han lyckats vända sig från mage till rygg. Han skriker sällan men när han gör det då väcker han alla med sin starka röst. Flaskan börjar vara mer populärt än mammas bröst. Dock var inte potatis någon hit enligt honom.

Yones "3:an" Lillgubben med de stora vackra ögonen som charmar vem som helst. En tidvis orolig liten kille som skriker tills det att han får som han vill. Duktig på att vända sig men ligger inte så gärna på golvet så långa stunder. Bli buren runt tycker han är toppen. Ler inte på beställning men när leendet väl kommer så smälter man som smör i solsken!

Alla tre har verkligen sina personligheter vilket är så charmigt. Dessutom har dom två fantastiskt duktiga storasystrar som ofta tålmodigt får vänta. Älskade ungar!
Värme

Att det är varmt i Marocko om somrarna är ju inte direkt någon nyhet. Var lite orolig innan resan hur bäsarna skulle fixa det. Måste ändå säga att det går riktigt bra. Vi har hunnit vara en vecka i strandstaden Saidia. Bad i ett fantastiskt varmt Medelhav!! Nu är vi tillbaka i Oujda igen och dagarna tillbringas mest hemna. Bus med kusinerna och bad uppe på taket är det som gäller :-D

Jag hade verkligen sett fram emot att få lite avlastning nu under semestern. Det är otroligt skönt att vara med familjen när man har så många små att ta hand om. Ändå har jag verkligen svårt att släppa taget. Inte direkt så att jag lämnar barnen med släkten och går och lägger mig för att sova. Egentligen borde jag det men dom vuxna fullt upp med annat hela tiden och jag skulle känna mig lat. Stressen kring barnen har ändå släppt en hel del när man är många som kan mata, söva och trösta. Om en vecka är det Eid och några dagar senare ska vi ha namnfest för trillsen. Hoppas det blir lyckat!


Så härligt med havet!
Filmvisning för de bästa ♥Vattenplaning på klinkergolvet!Bad på taket
Världens bästa kruttant tillika gammelfaster!Trillsen växer ♥

Marocko!!!

Nu är vi på plats hos svärföräldrarna i Marocko. Resan var seg och ordentligt jobbig för både små och stora. Så synd att det inte finns direktfkyg! Första veckan har mest gått till att hälsa på all släkt. Dessutom har alla 5 barn avlöst varandra med magont och förkylning så det har inte blivit så många utflykter. Nu hoppas vi dock att immunförsvaret är boostat inför kommande veckor. Här näst laddar vi inför att flytta ut några dagar till mormor och morfars hus i strandstaden Saidia.

Läste just en artikel där det stod om forskning som bevisat hur viktigt det är för barn att komma isäng i tid. Då slår det mig att klockan visar 23:46 och jag hör hur Selma fortfarande busar med kusinerna där nere. Härligt med semester och ingen av oss har nog så kul som Selma. Är glad att vi ändå bestämde oss tillslut för att göra denna resa. Inte minst för våra stortjejers skull.Familje middag med Chennoufis!

RSS 2.0