Lägesuppdatering!

Nya tänder har tittat ut, fast på samma lille pojke. Yones har fått två tänder i överkäken medan Linas och Yacobs gaddar lyser med sin frånvaro. Yones har nu oxå börjat ställa sig mot allt. Idag har jag införskaffat två lära-gå-vagnar så nu blir det snart full rulle här hemma. Lina har fått upp farten ordentligt på "krypningen". Hon hoppar fram på ett mycket eget sätt. Hon börjar äta mer och mer. Fast enda sättet att få i henne mat är om hon samtidigt får titta på gummibjörn eller babblarna. Vad gör man inte för att hon ska äta! Yacob blir duktigare och duktigare på att härma. Han kan smacka, ge puss, klappa händerna, skaka på huvudet, nicka och säga hoppa. Dessutom har han börjat leka tittut samt att han babblar en massa andra bebisord.

Både Selma och Leila är inne i en riktig mammig period just nu. Det ska gosas, sittas i knä och lekas bebis. Jag försöker hinna med alla så gott det går men ibland känns det som en omöjlig uppgift. Vi är glada att vi har Katarina från kommunen hos oss två kvällar i veckan. Hon hjälper till med bebbarna så jag eller Youssef kan koncentrera oss på stortjejerna. Det är deras rätt och verkligen välbehövligt!

Annars snurrar ekorrhjulet på som vanligt. Alla 5 barn är förkylda fortfarande. Bacilluskerna bara byter av varandra här hemma. Vi längtar till på torsdag då morbror Adam, Jonna och kussarna kommer. Dessutom saknar jag min syster. Vi båda två tycks ha alldeles för fullt upp i våra liv just nu för att hinna träffas. Hoppas ändå att dom ska komma loss några dagar under jul så vi får ses!

Tandborstning på mjölkvägen 💕


Är det verkligen november ?

Urladdad

Batteriet tog slut för en stund. Igår och idag har jag kännt mig trött slut och less. Barnen har sovit dåligt 2 nätter och det är nog en stor bidragande orsak till att det kännts lite tyngre än vanligt. Drömmer mig bort. Till värmen, ett spa eller kanske en storstad? Att få rå om mig själv ett tag och inte behöva klä, mata eller tänka åt någon annan än mig! Fast jag vet att än så länge är det en dröm. Kan inte släppa kontrollen riktigt än om mina små. Som tur är går batterier att ladda upp igen. För konstigt nog så är det så, att de personer som tömde reserverna även är de som är bäst på att fylla dom igen!


Utveckling

Yones kom verkligen igång med krypningen helgen 1-2 november då vi var i Sundsvall. Nu är det full rulle. Han är överallt och snabb som tusan. Han börjar att försöka ställa sig mot saker. Lina vill helst stå hela tiden. Svårt att sätta ner henne på golvet. Hon drar sig fram på rumpan, det går ännu inte jättefort men framåt. Yacob härmar alla ljud och rörelser vi gör. Han tar sig fortfarande inte fram men försöker! Han är vår lille babblare som hörs hela tiden. Samtliga tre klappar händerna och helst till gummibjörn. Bra att ha ett hemligt kort att ta fram när det blir lite kaotiskt. Leila är inne i en riktig klänningperiod. Inget annat än "snurr-klänning" och strumpbyxor duger 😊

Torsdag eftermiddag blev en mamma-Selma dag. Vi var först och klippte oss och sedan var vi och fikade på Café Göteborg. Mysigt för oss och mormor skötte trillsen galant! I fredags var det familjefika på Selmas skola. Jag och mamma gick med alla barn. Mycket folk. Goda muffins och vacker sång bjöds vi på.

Dom börjar bli stora!

Lite smått och gott medan håret torkar

Fin i håret och världens största fika efteråt

Gummibjörn 

Klänning och strumpbyxor ska det vara, att det inte matchar spelar ingen roll! 

Sundsvall

Delar av höstlovet spenderades i Sundsvall hos Adam, Jonna och kussarna. Vi lekte i lekparker, besökte drakborgen, gick på stan, Ikea och såg Gif Sundsvall gå upp i allsvenskan. Är stolt över lillebror som verkligen lyckats uppnå sin dröm. Var första gången jag såg deras nya lägenhet i Sidsjön. Jättefin trea på markplan. Vi var 7 barn och 6 vuxna så det var verkligen  "compact living". Youssef var hemma och jobbade. Både på sitt jobb och här hemma. Var verkligen skönt att komma hem till nystädat hus!

I torsdags har jag och trillsen träffat babygänget hos Sofia. Lika trevligt som alltid. Jag promenerade hem efter träffen och nu har vi verkligen fått vinterväder.

Fredageftermiddagen satt jag på Leos lekland. Selma var bjuden på kalas och jag njöt av att bara ha med mig stortjejerna dit och faktiskt få sitta ned en stund.

Heja Giffarna!

Babykusinerna, snart lika stora!

Jamila 

Bäbisgänget!

Min kära bror och sjukt snygga svägerska!

RSS 2.0