Magsjuka

Det började med Lina...hon kräktes efter lunchen i torsdags. Sen började grabbarna räserbajsa. Natten till idag var det min tur. Riktigt jobbig magknip. När får vi vara friska!? Tycker att senaste halvåret dominerats av sjukdom i vår familj. Förkylningarna har bara avlöst varandra och så nu magsjuka på det, huvva! Selma och Leila rymde till Sofiehem. Bra att dom får ha lite trevligt där istället för att bara vara hemma i sjukstugan. Vi som skulle fira trillsen igen nu när kusinerna från Sundsvall är här. Så trist men inte mycket att göra.

Vi hann iaf med att vara med trion på bvc i veckan. Alla följer sina kurvor fint och Yacob fortsätter att vara nästan 2 kg tyngre än sina syskon. Vaccination stod oxå på schemat, inte alls populärt hos de 3 små. Tur att gråten fort går över. Tyvärr blev det dock feber för samtliga på natten. Selma har hunnit vara hos tandhygienisten också. Hon har ju problem med typ tandsten. Hon får fullt med svarta prickar på tänderna som inte alls ser så kul ut. Fast nu efter lite putsning så skiner hennes fina gaddar igen.


Sjuklingarna 😕1 år!!!

För ett år sedan skedde en stor förändring i mitt liv. Jag gick från att vara tvåbarns- till fembarnsmor. Detta år har varit fantastiskt roligt, kärleksfyllt och underbart men också otroligt intensivt och stressigt. Hur det är att dra vinstlotten och få bli mamma till trillingar är något som man måste uppleva för att förstå. Att önska att man kunde klona sig själv för att hinna med dom små och deras fantastiskt tålmodiga storasystrar. Att varje kväll vara så slut att man funderar på hur man någonsin ska orka vakna imorgon.  Ändå kliver man gladeligen upp varje morgon och känner sig så lyckligt lottat över fem fantastiska barn. Grattis på 1års dagen älskade trio! 💟💟💟

Lina: Hon börjar säga fler och fler ord som vi kan urskilja. Mamma, baba, tittut, tutte. Hon äter mer och mer, älskar ost! Hon talar verkligen om med sitt kroppsspråk vad hon vill. Hon har gärna sin tutte dessutom även båda brosornas tuttar. Vi har fått ta fram några extra för att hon ska vara nöjd. Hon ställer sig upp mot saker och är duktig på att gå utmed möblerna. En nöjd liten dam som gillar att gosa.

Yacob: Han har ett missnöjesskrik som skär genom kroppen. Tur att han oftast är nöjd! Han älskar att leka tittut och låtsas nysa. Han dregglar fortfarande massor och pussas gärna blöta pussar. Han ställer sig upp mot saker och har blivit en klättrare. Han klättrar i trappen, in i diskmaskinen, på bord och i hyllor. Gillar det mesta i matväg och spottar ut maten över hela oss när han är mätt.

Yones: Han går! Varvar fortfarande med krypning men går gärna och långt nu. Är verkligen en liten charmknutt och oftast glad. Dock så vill man bara rymma när han skriker. Väldigt tydlig när det gäller att visa missnöje. Han är mest mammig och pappig av dom tre. Verkar inte ha något stopp när det gäller mat och gillar i princip allt. Även han har blivit en pussare!

Syskonen på 1 års dagen!

Kul att titta ut 😊

Jepp han klättrar...

...och han går 💕

Grötdags...

...efter glasstårtan som dom fick.

Tur man har hjälp av storasyrrornaVK

 
Ikväll kom reportaget om oss ut på vk.se.  Förutom den skrivna artikeln så fanns ett webtv-klipp oxå. Vi är nöjda och jag känner en stor stolthet över min fantastiska familj ♥
 

Intervju

Min "kära" svägerska Jonna hade tipsat Västerbottens kuriren om trillingarnas kommande 1 års dag. Så idag var dom här och gjorde ett reportage om oss. Det känns som om det gick ganska bra. Barnen var på bra humör och det blev inte allt för kaotiskt. Dock hade nog fotografen det lite tufft att få med alla på samma bild!

Youssef är ledig i helgen. Imorgon blir det skridskoåkning om vädret tillåter. Yones är så duktig, går några steg själv nu!

I väntan på reportern!

En helt vanlig tisdagskväll 😊

Babygänget träffades i veckan 💜

Igår var jag och trillsen och lunchade på Station med mormor.

Utveckling och ammningsstopp!

Det går i rusande fart nu för våra små. Yones kom på här just innan jul hur kul det är att stå utan stöd. Från början släppte han korta stunder så fort han ställt sig upp mot något. Nu har han utvecklat det hela och ställer sig upp utan att ta stöd mot annat än golvet. Han står nu långa stunder och försöker även ta enstaka steg.  Även Lina och Yacob ställer sig mycket, fast än så länge vill dom ta hjälp av någon möbel eller dyl för att komma upp. Yacob pratar mer och mer. Han härmar nu inte bara ord utan talar även om vad saker heter. Tex tutte säger han och plockar upp tutten. Lina är en liten primadonna. Ska helst ha allt som brorsorna har och blir flyförbannad om hon inte får sin vilja igenom. Hon blir så arg på bröderna ibland att hon attackerar dem med en "bitattack". Rätt gulligt tycker jag eftersom hon är den enda som fortfarande inte fått tänder 😁

Helt ofrivilligt verkar det nu också som om jag har slutat amma. Yacob la av först medan han var sjuk. Sedan några dagar efter dög inte bröstet åt Yones heller. Han tyckte det var lämpligt att använda bröstvårtan som bitring (Aj!). Nu sen några dagar tillbaka vägrar även Lina. Hon som i princip inte velat ha annat så sent som för en månad sen! Så det verkar som mina boops har gjort sitt. 5 barn har dom fött upp och jag tycker det varit både mysigt och praktiskt. Ändå måste jag säga att jag är rätt nöjd med att sluta nu. Att amma tre samtidigt har helt klart varit en utmaning.

Lina tar igen sig en stund och får lite massage 


Upp och stå ska man!


Bara för att jag är så söt!

Smörgås över hela köket efter mellis

Äntligen vardag!

Hur trevligt det än är med ledighet och familjemys så måste jag ändå erkänna att det känns skönt med vardag igen. Speciellt eftersom att vår situation är rätt hektisk här hemma och rutiner blir ett måste för att vardagen ska gå ihop. Idag har vi kommit hem efter att ha bott drygt två veckor på Sofiehem. Barnen hade lite svårt att komma till ro och somna ikväll. I helgen gjorde vi premiär på skridskobanan för i år. Selma var så duktig på att åka! Leila nöjde sig med att springa runt och glida på isen. Youssef jobbade men trillsen skötte sig fint och sov hela utflykten så att jag kunde koncentrera mig på stortjejerna.

Duktig tjej!
Perfekt att ha sparken med.

Lek brevid skridskobanan 

2015

Det har blivit ett nytt år! Senaste veckorna har varit väldigt intensiva. Först blev Selma och mormor sjuka. Dom låg däckade en vecka över jul, förmodligen influensa. Såklart skulle sedan bebbarna smittas. Lina och Yones har haft feber men har ändå varit hyffsat alerta. Yacob däremot har haft det tungt, täppt näsa, hög feber och orolig i kroppen. Vi tog jag honom till läkare då han var inne på sitt 6:e feberdygn. Där konstaterade dom bara att det var en seg virusinfektion. Bara fortsätta att vänta ut. 8 dagar hade han hög feber innan det vände men då var det såklart min tur. Att själv lika totalt däckad i 40 graders feber med 5 barn att ta hand om är ingen hit. Vi flyttade in på Sofiehem för att få hjälp och har bott här i snart 2 veckor nu. Har haft feber i 4 dygn nu och hoppas att det nu ska vända!

Så jul och nyår blev inte alls som vi hade tänkt. Dock har vi kunnat umgås mycket med familjen trots all sjukdom. Vi har hunnit med traditionsenlig klappjakt på juldagen som i år dock blev lite för läskig för Selmas och Jamilas smak.  Igår åkte Adam med familj hem efter drygt en månads vistelse här hemma. Det blev fort tomt i huset 😕

Inatt sov Selma över hos kompis för första gången. Hon och Alice var tydligen väldigt exalterade över detta men vid 4 på morgonen så vart hemlängtan för stor. Hade inte kunnat vara en bättre familj att göra sin sova-borta-premiär hos, så snälla Sofia skjutsade hem henne och sen sov hon kloss med mig resten av natten. Känns som en sån här sak som vi alla går igenom!

Pepparkakshus hann vi bygga iaf!

Sjuk kille 😕

Inser att jag knappt fotat nåt med mobilen senaste veckorna. Får plocka fram bilder från sytemkameran när jag är piggare.

RSS 2.0