Sommarlov

Varför kunde inte sommarmånaderna vara lite längre!? Dessa underbara, långa ljusa dagar! Vi hinner med lite annat än att packa mellan varven. Här om kvällen åkte vi ner på stan och promenerade genom parkerna efter älven. Umeå har väldigt mycket fint att erbjuda under sommaren, vi är alldeles för dåliga på att utnyttja det! Idag var vi först på strömpilen och gjorde några sista inköp inför resan. Sedan åkte vi vidare mot 4H gården på nydala. Barnen tyckte det var spännande att få gå in till djuren. Mamman och pappan gillade att det var staket och inhägnader, perfekt för att rasta tre 1, 5 åringar! Barnen fikade bullar och festis, eftersom det nu är ramadan och fasta så fick jag och Youssef nöja oss med att titta på 😀 

Under kvällen var jag på min sista gruppträff på Iksu och Itrim innan sommaruppehållet. Jag har nu nått mitt första mål och har blivit ca 13 kg lättare och fått betydligt bättre fysik. Jag mår verkligen bra! Ska nu bara se till att hålla detta något sånär under semestern.

Parkhäng

Vatten är ju sååå kul!


Så grönskande vackert nu!

Skoj i lekparken

Försök till syskonbild i gungan💕

4H hade kalvar...

...och får som man fick gå in till.

Alla barn skulle förståss åt olika håll.

Dags att vila benen för typ 3 sekunder 😁

Midsommar

Vi var på Gammlia för midsommarfirande igår. Väldigt mycket folk var det och väldigt härligt väder 🌞 Jag låter bilderna tala för sig själv!

Leila

Duktiga fina söta lilla barn! All trots är som bortblåst. Hon är så harmonisk och hjälpsam just nu. Verkligen mammas lilla tjej som gärna sitter och myser i knät. Hon använder komplicerade ord, som hon egentligen inte vet vad dom betyder, på ett gulligt lite felaktigt sätt. Hon betonar och rullar alla R när hon pratar. Hon är så tålmodig med sina småsyskon och hämtar nappar, leksaker och snorpapper utan att protestera. Hon härmar gärna Selma vilket inte är så populärt hos storasyster 😀. 

Vi förbereder oss nu för fullt inför Marockoresan. Drygt en vecka kvar nu bara. Så skönt det ska bli! Fast det är myyyycket att packa och tänka på. Jag skulle helst bara komma iväg nu!

Finaste tjejen 💕

Vi har börjat cykla!

Honye comb, tjejerna gillar det!

Skolavslutning

Nu har samtliga i familjen tagit sommarlov. Hela 9 veckor ska vi vara lediga tillsammans, känns underbart! I onsdags var det Selmas första skolavslutning. Vi var inbjudna att se alla duktiga barn sjunga in sommaren. Efteråt blev diplomutdelning i klassrummet och avtackning av fröknarna. Det hela avslutades sedan med tårtbuffé på fritids. Mycket trevlig tradition dom har på Ersängskolan tycker jag. Efter att ha varit klart på skolan åkte vi till Leilas förskola och avtackade pedagogerna där. Efter semester ska ju lilltjoppan upp på storbarnsavdelningen!

Sommarflickan

Selma tar emot diplom och namnarmband

Traditionsenligt fick förskoleklassen hoppa ut genom fönstret som bevis på att dom nu verkligen lämnar förskolan och ska in i riktiga skolan.


Tårtkalas!

Jag och Lina 💕

Nationaldag

ElSistema som är en musiksatsning på bla Ersängskolan var inbjudna att sjunga på Gamlia på nationaldagen. Eftersom att Selma är med i ElSistema-kören så trotsade vi regnet och åkte dit! Så duktiga dom är alla barn 😊 Dom hade även en liten cermoni där alla nya svenska medborgare hälsas välkomna. Tycker det är fint att se att det fortfarande finns folk som vill delta i detta då främlingsfientligheten bara blir större och större i samhället.

Du gamla du fria 🎶

Vacker sång!Selma 7 år!

I fredags fyllde stortjejen 7 år! Det firades med frukost och paket på säng såklart. Senare på kvällen kom mormor och morfar, morbror Zacke och familjen Sudar på middag och tårta. Idag var det sedan dags för barnkalas. En trevlig dag med en massa gott och mycket lek, dans och skoj!

Nyvaken 7-åring!

Det årliga fotot vid körsbärsträdet

Full fräs på glasstårtan 

Barnkalasdags!


Yacob testar en av Selmas många fina presenter!Glasögon

Selmas ögon vill inte riktigt samarbeta så därför ska hon prova att ha glasögon en tid framöver. Vi har varit hos  både ögonläkare och optiker och igår var det dags att hämta ut dom nya brillorna! Sjukt söt och trendig ser hon ut min lilla minitonåring. 💕

På utprovningen


I helgen har kusinerna från Stockholm varit här. Vi hade riktigt trevligt! Så tråkigt att vi ses så sällan😩 Trots att det bara är en timmes flygresa så är det ofta svårt att få till att alla vuxna och barn kan.

En stadstur hann vi med!

Sami har växt förbi mormor för länge sen!

RSS 2.0