Förskoleplats!

Trillingarna börjar bli stora. Vi har ju länge kallat dom för "bäbisarna" men nu börjar det kännas konstigt. Vi har fått besked om att dom har fått förskoleplats. På pilbacken, samma avdelning som vi haft Selma och Leila på. Vår trio är de enda som börjar på avdelningen till hösten då de ska minska barngruppen. Hur fantastiskt låter inte det!? Så i mitten av Augusti blir det inskolning. Såklart är det ju med blandade känslor. Föräldraledigheten är över och bäbisarna blir stora barn som inte behöver mamma lika mycket längre. Dessutom måste jag ju jobba. Kommer knappt ihåg hur man gör men det känns bra!

Min stora trio på öppna förskolan idag 💟💟💟

Selma

Vår fantastiska underbara stora tjej! Idag fick jag och Selma några timmar för oss själva. Jag hämtade henne tidigt från fritids och sen åkte vi ner på stan. Jag slås av hur stor hon blivit, vi går och småpratar och kikar i affärer. Så trevligt och en sådan skön känsla att kunna ge henne odelad uppmärksamhet. Vi har ju haft en del konflikter här hemma sista tiden och jag har mest kännt mig som en sur tjatmamma. Det stämmer så väl att 6-åringar är som små tonåringar! Mycket "jag gör som jag vill" "bryr mig inte" och "ni är så dumma föräldrar". Ändå kan det snabbt skifta och den lilla flickan som vill sitta i mammas knä kommer fram igen. Hon är fantastisk Selma för det mesta. Glad och snäll. Så stolt och lycklig är jag över att ha en sådan pärla till dotter💕

Vi provade nya stället The honey comb. Love it!

Skapande lördag

Många lördagar under hösten och våren har vi varit på kulturcentrum på skapande lördag. Pyssel, afrikansk dans, lek och teater. Det finns något för alla och barnen älskar att vara där. Perfekt för mig att gå dit med barnaskaran när Youssef ändå jobbar. Glad då att mormor alltid ställer upp och följer med! Idag var dock sista tillfället för den här terminen. Adam har haft träningsmatch här i Umeå idag så vi har även ett snabbesök av kusinerna i helgen!

Min lilla konstnär 💕

Yonte och Sampe 😉

Kul att klä ut sig tyckte Jamila 

Full koncentration 
Glugg

Jeddi drog ut Selmas andra lösa framtand. Nu har hon en stor glugg och ännu svårare än vanligt att säga s. Jag tycker hon är sååå söt!Idag var det solförmörkelse, vid 11 tiden var mycket folk ute för att se fenomenet. Det är ju skadligt, och i princip omöjligt att se, genom att bara titta direkt mot solen. Jag hade turen att träffa på en trevlig man med svetsarglas så jag kunde se riktigt bra. Lite häftigt att ha upplevt!

Omöjligt att se direkt mot solen!


I veckan har jag gjort ett ryck och registrerat blöjkoder i liberoklubben. Det var ett helt gäng!


Vår!

Vi njuter av dom vackra soliga dagar vi har nu. Alla barn vill helst vara ute hela tiden. Trillingarna skyndar mot dörren så fort dom hör att den öppnas. Nu när alla äntligen är friska så har jag kunnat åka iväg med småttingarna medan stortjejerna varit på skola/förskola. Vi har varit på biblioteket på väven och även tagit oss till öppna förskolan. 

Lunch ute i solen!

Älskar att vi bor granne med äventyrslekparken.

Det går att gunga igen!

Lina läser på bibblan

Andra var mer intresserade av att klättra 😆Matkrångel

Såklart skulle även Leila bli sjuk eftersom jag skrev förut att hon klarat sig hela vintern  😉. Hon har varit hemma en vecka men idag var hon tillbaka på förskolan igen. Leila är inte ett speciellt matfriskt barn. Om vi inte skulle påminna henne om att äta så skulle hon kunna hoppa över ganska många mål innan hon kommer på att hon är hungrig. Nu när hon varit febrig och hängig så har det varit ännu svårare att få i henne mat. Allting ratades och hon började se rätt matt och hängig ut. Jag får lägga mycket tid med henne kring måltiderna och helst vill hon bli matad (tror hon är lite avis på trillsen). Igår och idag har hon ändå ätit hyffsat så jag hoppas det vänder åt rätt håll nu.

Idag var jag ute med trillsen i vackra vårvädret. Jag släppte lös dom har på framsidan vilket dom verkligen verkade uppskatta. Alla for dock åt olika håll så det blev svettigt för mamman! 

Leila erbjuds allt hon vill ha!

Alla åt olika håll 😁

Älsklingar, vi måste fixa skor till alla nu!1 mars

Dagarna rusar fram! Idag skulle egentligen trillsen fyllt 1 år. Dom är ju födda 5 veckor för tidigt och jag var beräknad den 1 mars. Detta firar Lina med att få sin första tand, till vänster i nederkäken. På tiden tycker vi!

Med all sjukdom vi drabbas av har bloggen liksom fått stå tillbaka lite. Aldrig Aldrig Aldrig har vi varit så mycket sjuka som denna vinter. Jag som brukar skryta med att vi håller oss så friska. Sen senast har vi hunnit med en sväng till med magsjuka hos Selma och trillsen. Nu är dom okej igen men då ligger jag med feber och hosta. Tur jag har världens bästa make tillika superpappa 😘Youssef och Leila, peppar peppar, har inte insjuknat en endaste gång under vintern. Konstigt hur olika alla virus slår!

Vi har iaf hunnit med att fira Jamila som fyllt tre år (självklart lyckades vi ju dock smitta ner även dom med en mildare variant magsjuka). Kalas på Sofiehem med familjen och Jamilas umeåvänner. 

Nu är det sportlov för Selma. Vi har inga större planer men träffa massa kompisar har hon bestämt att hon ska!

Grattis älskade sölmaja!

Kalas, fullt hus blev det!

Jeddo får fullt upp när alla vill vara i famnen 

Leila i plattat hår. "Nu ser jag ut som Jamila"

Selma påväg till Hannas kalas

Diskmaskinen är poppis...

...så även lammkotletter 😂

RSS 2.0