Ultraljud

Idag fick vi en smygtitt på vår 4:e familjemedlem. Vi hade en tid för ultraljud kl 9, dock vägrade bebben vända sig så att barnmorskan kunde göra sina mätningar. Vi fick då ge upp efter en stund och dom ville att vi skulle komma tillbaka en annan dag. Problemet var ju bara att vi reser ju till Marocko imorgon så vi hade ju inte så mycket till tidsmarginal... Hursom helst kunde dom klämma in oss på eftermiddagen vid 14 och då var det en piggelin liten typ som var där inne och ville inte alls ligga still=) Fick med oss några bilder hem, bla några 3D-bilder vilket var kul. Beräknat datum är nu fastställt till den 25/8!

Imorrn bär det iväg, har inte alls tid att sitta vid datorn nu så vi får se om det blir nån uppdatering från sydligare breddgrader!


                                            Sötaste Selma, får lägga upp en ultraljudsbild sen när vi scannat dom=)


Snart bär det av!

Nu laddar vi för fullt här hemma inför marockoresa på onsdag! Mycket som ska plockas och fixas med innan vi är redo att ge oss av. Idag har Selma iaf fått leka av sig några timmar på busplaneten med mormor, medan jag gjorde ärenden. Efter det blev vi bjudna på fika hos Adam och Jonna. Mums fillibaba men Selma var rätt trött och slut efter all lek. På kvällen hann jag oxå förbi familjen Holmqvist för att snusa på det nya tillskottet. Mycket go var han, och oj vad man börjar längta tills det är dags för oss! Ultraljud blir det iaf på tisdag, hoppas vår lill* vill vara med på bild!


                                                            Goklimp!


                                          Nu längtar vi till kusinerna!

Pigg sjukling och VK

Igår när mormor hämtade Selma på förskolan, var det en trött, grinig och febrig Selma som hon möttes av. Hon var rätt hängig hela kvällen men vaknade imorse som en piggelin liten fink som vanlig. Det verkar ofta vara så för Selma, tvärt sjuk, riktigt hög feber och sen snabbt pigg igen. Så idag har Jag o Youssef varit hemma halva dagen var, får se hur vi gör imorrn.

Igår när vi var i bilen på väg från Sofiehem, skriker Selma plötsligt till och ojar sig. Vi tänkte att nu spyr hon väl för hon tog sig för magen men så var inte fallet...

Jag- men Selma vad är det

Selma- Ajaj (klappar sig på magen) Det sparkar

Jag- Vad är det som sparkar?

Selma (med gråten i halsen) - bebisen...jätte hårt...


Haha, nog uppfattar dom små vad som händer runt omkring dom;) Bebisen i min mage har iaf börjat böka på ordentligt därinne, är så mysig tid nu när man känner att det händer saker! Jag mår bra igen och känner mig riktigt på topp=) Idag var jag med i en artikel i VK. Den handlade om hur avancerade och specialiserade arbetsuppgifter vi har till en alldeles för låg lön. Oj vad det är svårt att bli intervjuad, och få fram saker på det sätt man tänker. Känns i det stora hela som att det ändå blev ganska bra!


            Bus-Selma tyckte att det räckte med finskor och mössa när hon smet ut genom altandörren :)


                                      Jag ska baaaaara gräva lite mamma!


GRATTIS TILL FAMILJEN HOLMQVIST SOM FICK SIN 4:e FAMILJEMEDLEM IGÅR, EN SÖT LITEN KILLE! ♥

Vår!

Solen skiner och fåglarna kvittrar, ja nu är det verkligen vår! Känns otroligt bra att få åka bort snart, jag hoppas att det ska ha töat ganska mycket när vi är tillbaka! Familjen Holmqvist har varit här på middag. Vi hade planerat  att grilla och blev glada när dom hade möjlighet att komma förbi så där spontant! Flickorna lekte och kivades, konstigt det där att dom alltid vill ha samma grejor :) Sofia var ju beräknad att föda idag, men om det inte har hänt något senaste timmarna så verkar det bli övertid ;) Så kul att vi ska ha barn hyffsat samtidigt även den här gången!                               Lek i lekhörnan....


                                       Fruktstund och bokläsning...


                                            Höggravid Sofia :)

Spännande år...

Vi har mycket att se fram emot i år, hur spännande är inte det här!

                      

Om allt går som det ska så blir vi 4 i familjen i Augusti :)


                                              Världens bästa tjej blir storasyster!

Inspiration...

Jag hittar ingen inspiration till matlagning. Jag som faktiskt tycker att det oftast är kul att laga mat och brukar vara ganska duktig på komma på...Plötsligt kommer jag inte på nå´t och det känns mest jobbigt. Till saken hör ju förstås att jag blivit lite bortskämd med tidsutrymmet mellan dagishämtning och middag medan jag jobbade 75 %. Nu jobbar jag heltid och är dels tröttare själv, dels hämtar jag en tröttare dotter, vilket inte alltid gör matlagningen till en fröjd direkt. Så skönt det ska bli med lite semester och energitankning snart!

Idag när vi kom hem fick jag en jättekram av Selma

Sara - selma vet du att mamma älskar dig!?

Selma- Ja mamma, så här jätte många (sen visar hon med alla fingrar)

Älskade unge, tänk så rätt hon har!


Grillpremiär!

I det fina vårvintervädret idag passade vi på att göra grillpremiär för i år. Vi brukar vara riktigt duktiga på att grilla året om. De första, i år riktigt kalla, månaderna på det här året har dock gjort att motivationen att ställa sig ute vid grillen inte riktigt infunnit sig. Mormor, Jeddi, morbröderna och Jonna var oxå hungriga och var naturligtvis välkomna. Såååååå gott det är! Går nästan inte att bli less på nygrillat =)

Selma har tagit ett bad ikväll, alldeles för sent för sitt eget bästa. Nu sussar hon iaf så sött i sängen. Vi har bokat hemresan från Marocko, så nu känns det som att vi har ordning på läget. Veckorna går så fort och det känns overkligt att vi snart är ca 550 mil härifrån! I morgon är kusin Asmae beräknad att föda sitt första barn, jag väntar med spänning på det där telefonsamtalet om att det är på gång=)


       Imorse, fortfarande iklädd pyjamas, tog Selma på sig finskorna för att ta dockan på promenad :)


                                                             Mumma!

RSS 2.0