Pulkpremiär

Leila fick idag åka pulka för första gången, hon verkade gilla det!

               
                                                                            Goding!

               
                                                          Storasyster var duktig på att dra :)

               
                                                         Systrarna-bus!


Lillkusinen

Nu har hon kommit lilltjoppan vi väntat på. Hela Sverige uppmärksammar den nyfödda prinsessan, och vi kunde inte bry oss mindre! Liten men ändå så stor var brorsdottern min, 4990 gram och 55 cm lång! Hela familjen verkar må bra. Vi kunde ju inte hålla oss utan var ju tvugna att fara förbi på BB och snusa lite en snabbis, oj så go! Selma sa att vi måste säga till Adam och Jonna, "Tack för att min kusin komde ut", så det gjorde vi. Plötsligt såg min lilla bebis-Leila ut som en jätte, det var inte länge hon fick vara liten! Förmodligen är det för att jag så nyss själv fött barn, men det kändes nästan lite konstigt att vara där på BB igen. Med en bebis som verkligen ser ut som hon kunde vara min egen. det finns verkligen inget mer magiskt än när ett barn kommer till världen ♥                                           Låt mig få presentera den bedårande lilla Jamila

Sitter och Klinfys

Leila sitter nu korta stunder stabilt utan stöd.Fast man ska helst inte ha matat henne just innan för då spyr hon en massa. Antar att det är dom goa valkarna som trycker på magen ;) I måndags var vi och matade fåglarna i sjukhusdammen. Galet med fåglar var det, och dom var väldigt hungriga. Selma som var lite sen på släppa brödbitarna han bli näbbad i fingret. Hon var lika glad för det och konstaterade bara att "AJ Mamma, han bet mig!" Vi hann även kika in på mitt jobb en stund. Selma har ju tjatat ända sen Leila föddes att hos ska få visa henne för mammas arbetskompisar, så det fick hon äntligen göra igår! Dom har ju visserligen träffat Leila förut, fast det vet inte storasyster om...


            
                                                           Duktig tjej!

            
                                                                Goding!

            
Selma läser tidningen på toa, ingen annan gör det här hemma så jag undrar vad hon fått det ifrån?
             

            
                                              Det var vekligen massor av änder!

Gröt

Leila har fått testa gröt. Hon är mycket intresserad och har slafsat i sig smakportionerna vi testat. Jag är lite försiktig eftersom att både jag och mina syskon var mycket överkänsliga för mjölk som små. Jag vill så gärna (såklart) att mina barn ska få slippa detta. De verkar dock ha gått bra än så länge. Lillan har börjat förflytta sig oxå. Hon puttar sig bakåt och runt åt sidorna. Alltid lika spännande och se var hon hamnar efter en stund på golvet.

Igår var jag på tjejkväll hos Sofia. Förutom vi "vanliga tre" så var även våra gymnasiekompisar My och Hanna där. Vi var ett gäng som hängde ihop under gymnasietiden, igår saknades bara Erik och Sima. I år är det 11 år sen vi tog studenten, helt galet! Det blev en del prat om 30 års firanden, det är ju aktuellt nu i år för vissa ;).

Selma har ett tag varit inne i en period då hon inte vill äta. Det började här lite under hösten och har sedan hållit i sig. Man vill ju att hon ska äta samtidigt som vi inte vill göra en så stor grej av det. Vissa dagar fattar jag inte att hon orkar då hon knappt får i sig nåt alls. Sen nästa dag är det nåt hon tycker om och kan äta 2 portioner. Jag tror det är en fas, dock hoppas jag att den är snabbt övergående! Hon har plötsligt oxå börjat tycka det är roligt att prata arabiska. Från att bara surat och endast svarat på svenska då vi pratar med henne har det nu vänt. Nu vill hon gärna visa att hon kan ett annat språk, ofta får godnatt sagorna numer vara tvåspråkiga :)


          
                                                        Gröt är bra grejer!

          
                                     "Mamma, ta kort på mig när jag tar av mig tröjan!"

           
                      Leila har börjat kämpa sig mot TV-bänken, snart dags att plocka undan!


Förkylda efter trevligheter

Vi är lite hängiga här hemma efter några fullspeckade dagar. Snoriga näsor och lite hosta men ändå så pass att vi orkar vara igång. Helgen har varit full av trevligheter. I fredags var det badparty med Junis på simhallen. Bad, musik, discolampor och stora badbollar bjöd kvällen på. Vi hade tagit med oss pyjamaser till barnen att ta på sig efter badet vilket var smart, dom somnade som stockar i bilen! I lördags var vi bjudna till Roukachis på Jones 18 års kalas. Full rulle med god mat, lek, dans och trevligheter :) Idag blev det att varva ned lite och umgås med mormor och Jeddi. Promenad i det vackra vädret och sen middag på Sofiehem.

Klantiga jag hade dragit med mig kameran för att sedan upptäcka att den varit på sen senast, vilket betyder dött batteri. Så här kommer en mobilbild...

          
                                                             Härligt att bada!

Idag blir Leila 5 månader! Hon är en riktig liten gladskit och allt som heter oroliga kvällar är som bortblåst! Hon somnar i regel vid 21-22 tiden och sover sedan hela natten till ca 9 på morgon. På den tiden ammar jag henne kanske 2 max 3 gånger. Jag har inte kännt mig såhär utvilad på länge även om vi de flesta nätter ligger alla 4 trångt i sängen. Hon har blivit väldigt stabil och kan nu oxå sitta korta stunder. Dock är hon inne i en riktig mammaperiod just nu. Youssef kan försöka trösta henne länge utan att lyckas, jag behöver bara komma in i rummet så skrattar hon och blir tyst. Det är inte alltid lätt att vara pappa :(

         
                                            Brudarna i familjen :)

Sen senast...

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade. Förstår inte var dagarna tar vägen! I slutet av förra veckan var ju Youssef i göteborg. Vi sov en natt hemma sen invaderade vi mormor och jeddi på Sofiehem. I lördags var vi på kulturcentrum jag och Selma. Vi mötte upp Jenny och flickorna samt Jennys kompis Lina med hennes dotter. Teatern som visades var "vem bestämmer" och sattes upp av ögonblicksteatern. Den var sååå bra, Selma satt som förtrollad hela tiden. Helt klart den bästa teatern vi varit på! Sen var det målning med akrylfärg, mycket trevligt! Under tiden fick Leila gå på stan med pappa som kommit hem. Hon sov hela tiden :)

I söndags var Selma bjuden på sin dagiskompis Alinas disco-party. Det var väldigt viktigt att man inte sa 5-års kalas, "inte kalas mamma, disco-paaatyyyyy! " Jag följde med och fick se eni dansande Selma i discolamporna och röken.

Leila väger numer 7660 gram och är 66 cm lång. Jag passade på att väga henne igår när vi var på öppnaförskolan som ligger på familjecentralen här på ersboda. Hon fortsätter att vara större än syrran, när Selma var 2 veckor äldre än vad Leila är nu så vägde hon 7190 och var 64 cm. Leila tjuter nu mer så fort vi har henne vid matbordet. Hon ska oxå ha! Hon följer varje gaffel och glas med blicken. Så nu ska inköpas gröt och mattränas :) Hon fortsätter även och vända runt så fort hon ligger på golvet. Numer skjuter hon oxå ifrån med armarna så man ska inte tro att hon ligger kvar där man först la ner henne.

Snart smäller det. Lillkusinen i Jonnas mage är färdigbakad och vi väntar med spänning på det där samtalet/sms:et om att det är på gång (för jag får förståss veta så fort det är på G ;) ) Hoppas bara inte att det blir i helgen när Adam ska spela i sundsvall, blir ju så stressigt då att ta sig hem.

         
          Man fick välja på bilder att inspireras av, Selma tog ett rött hus och målade så vackert!


         
                           Efter teatern fick man provsitta soffan och träffa nallarna


          
                                 Kompisarna Selma och Dina laddade för disco-paaatyyy


         
                                                 Det var häftigt med alla lampor!

         
                                                        ...och så röken sen!

         
                                        Leila blir glad när hon får smaka av Selmas äpple

         
                           Leila är alltid intreserad av vad storasyster pysslar med

         
                                             Goding eller vad?

         


Vinterbilder!

Det är ju så härligt vinterväder just nu så mycket tid tillbringas utomhus! Igår var jag och flickorna vid skridskobanan så att Selma skulle få åka lite skridskor. Hon tycker det är svårt men kämpar på. Tur att vi har lillsparken att ha som stöd. Lite besvärligt tyckte jag dock att det var att behöva bära vagnen genom skogen. Detta då det inte gick att köra den enda ner till isbanan och jag inte är helt bekväm med att lämna Leila kvar uppe på cykelvägen.

Leila har börjat få smaka på lite saker. Vatten är en storfavorit och det går numera inte att dricka ur glas utan att hon börjar "tigga". Päron verkar vara en annan hit. Överlag så verkar hon vara intresserad av mat men jag tycker att det kan få vänta ett tag till...ska väl introducera gröt så småningom. Hon bli större och större lilltjoppan. I fredags så gjorde vi pass åt henne, så snart ska hon få se vida världen. Lite lustigt att man fotar bebisar, det är ju inte direkt så att hon kommer att vara lik sig om 3 år... Selma babblar, babblar och babblar. Här om dan ...

Selma- Mamma, jag måste kissa!

Jag- Ja, men gå och gör det då...

Selma- Ja då ska vi se om rumpan funkar!

Jag- eh...okej...gå nu!

*efter ett tag ropandes från toan*

Selma- Ja mamma!!! Det funkar! Det kommer kiss!!!

Haha, jag menar, sen när skulle det inte göra det? Underbart med allt hon kan gå och fundera på!

Ikväll har det varit tjejkväll här hos mig, jag bakade en hittapåkaka, som faktiskt blev riktigt god! Vi hade som vanligt mycket att prata om speciellt nu när Johanna och Johan nyligen blivit radhusägare. Imorgon åker Youssef på inköp i Göteborg. Så nu blir det några dagar ensam med tjejerna. Tror minsann att mormor och Jeddi ska få sig lite besök ;)

         
                                      Skridskor med cykelhjälm (den andra glömd på dagis)

         
                                                     Lillasyster fick sova i skogen=)

         
                                Snöskottning, Pappa skottar ihop och Selma sprider ut ;)

         
                                                   Gullungen har blivit en hejjare på att sparka!

         
                                                              Det är ju vi!

         
                                                     Finaste♥

         
                                Chokladkaka med blåbär och mandelflarn var gott!RSS 2.0