Härlig helg

ÅÅ vilken bra helg vi har haft. Det är så härligt när vi är lediga alla tillsammans. Fredagskväll tillbringades som vanligt på Sofiehem. Efter middagen la jag , Jonna och Selma oss i mamma och pappas säng och såg idol. Lördag förmiddag var vi till busplaneten med skruttan. Hon lekte och tjoade på, både jag och Youssef fick oss ett litet träningspass när man ska hänga efter i alla klätterställningar och bollhav=) Efter det så åt vi lunch på Nya konditoriet, jätte god salladsbuffé har dom! Vi åkte sedan hem med en liten tjej som var toktrött och somnade direkt i bilen. På kvällen hade vi blivit lovade barnvakt så vi åkte med Selma till Sofiehem, där hon fick sova över natten. Jag och Youssef passade på att gå på bio, vi såg den där facebook filmen. Helt ok var den! Innan dess gick vi dock och fikade på Station,  vi hade överlag en väldigt mysig kväll!

Idag tog vi en härlig sovmorgon, och så skönt att ni vi steg upp var klockan ändå bara 08.30, älskar att få ställa om till vintertid! Vi passade på att städa här hemma innan vi åkte till Sofiehem och hämtade skrutt. Nu ligger mina två gobitar i soffan och ser Piff och Puff, snart sovdags för en utav dom!

Lång vecka har jag framför mig. 3 dagars utbildning med vårdförbundet, tur att man har snäll familj som kan hjälpa till att hämta på förskolan.Vi har iallafall gjort en matlista för veckan så att det ska gå lätt att göra iordning maten när man kommer hem. Hoppas att vi kan sätta det i system att varje söndag göra en lista, känns så skönt att slippa tänka sen!


                                                        Dribblar bort pappa i innebandy


                                       Ibland undrar man vem som har roligast:)


                                               Hmm... finn 5 (läs 2) fel ;)


                                                 Jag tror minsann att nån har provsmakat av smootien pappa gjort


Begravning

Vi har begravt mormor/supermormor igår. Det var tungt men fint. Är så svårt att förklara för Selma vad som händer. Varför är alla ledsna? Var är egentligen supermormor? Hon skötte sig exemplariskt och hade egen handblomma att lägga på kistan. När vi var klara och skulle gå ur kyrkan så säger Selma "kom mamma så går vi och letar supermormor".                           Underbart vacker kistdekoration, som verkligen passar mormor- Rosa!                Selma vet då hur man ska lätta upp stämmningen, kapsylöppnare på tutten :)


Hjälpredan

Vi har en lite hjälpreda här hemma. Så fort jag ska pyssla med något i köket så vill hon vara med. Det roligaste just nu är att baka. Hur många 2 åringar kan lixom säga decilitermått?? Idag hjälpte hon mig så duktigt att göra sallad till maten, sen skulle vi absolut baka oxå så det fick bli en spontan kladdkaka. Med en mamma som gillar sötsaker så är jag ju inte så svår att övertala till att göra lite gotta. Selma vill dock aldrig vill äta sina bakverk utan bara göra dom, lite värre för mammas figur, då jag gärna äter oxå ;) Efter allt stök i köket skulle vi diska, faktiskt gick det riktigt bra att ha med skrutt då. Jag diskar och hon sköljer. Det ska börjas i tid! Kladdkakan kunde jag ju inte äta upp själv, vilken tur då att Johanna ville komma på spontanbesök. Sånt borde vi bli duktigare på. Nu ska jag sova, nattinatt!

  
                      Jag tror minsann att nån har provsmakat lite...visst diggar ni frillan som står rakt upp ;)

  
                                Hon accepterade dock att ha tofs en stund i dag, sötnosen!

  
                                                              Bustjej!


  
                            Selma kammar pappas hår, jag vet inte riktigt om det behövs...;)


Vinter

På bara en vecka har det hunnit bli vinter. Snön ligger fin här utanför fönstret, härligt ljust är det ute! I fredags blev jag 28 år, man börjar närma sig 30 års strecket...vi var på middag och tårta på Sofiehem, trevligt som alltid! Selma skulle sova där men just när vi var på väg hem så vaknade hon till och hade ont i magen. Lillgumman hade oxå fått feber så vi tog med oss henne och skulle åka hem. Vi hann dock bara sätta oss i bilen när Selma kaskadkräks över både mig och henne, så det var bara att gå in igen =( Lite febrig även på lördagen men vi var ändå ute en stund och kände lite på snön. Idag verkar det vara en pigg och glad Selma igen, så håller det i sig så blir det nog förskola imorgon. Youssef jobbar idag och med tanke på att det ser så soligt och härligt ut ute, så blir det till att dra på overallen och åka lite pulka.


                                      Kul att skotta snö


              Mormor och Jeddi kom förbi och tittade till sjuklingen och var med på lite lördagsmys.

Lite mer bilder från festen...


                                 Jonnas mamma, Jonna, Pappa/svärfar, Jag , och Miriam                                Gobitarna ska strax ta för sig mat...


                                   Dom tyckte rätt lika....


Kusinerna kör gemensam handtvätt morgonen efter   =)


Adam+Jonna= Sant

Oj vilken fest! Så trevligt vi hade i lördags. Jag har dansat så att fötterna värker ännu. Det var ett otroligt stiligt par vi fick beskåda oxå, och dom var inte så dåliga på att svänga med benen dom heller=) Festen hölls på hotell Plaza, vilket är ett ställe jag varmt kan rekommendera. Super bra lokal, mat och service! Selma var lycklig över att få ha på sig sin finklänning och lackskor, vill helst ha dom på dagis oxå;) Syster med familj bodde här hos oss medan familjen Jallal bodde hemma på Sofiehem. Jag visar några bilder, fler kommer en annan dag...


                                          Snyggingar


                                       Selma helt klart sötast på festen ;)

                        
                                                          Dans

Adam+Jonna= Sant

Vilken fest! Oj så trevligt vi hade i lördags. Jag dansade så att fötterna värker ännu. Sen var det ju ett underbart stiligt par vi fick beskåda oxå, och dom var inte så dåliga på att svänga med benen dom heller=) Festen hölls på Plaza hotell, vilket jag varmt kan rekommendera. Super bra mat, lokal och service. Syster med familj har bott hos oss i helgen, På Sofiehem bodde fam Jallal från Stockholm. Så trevligt att träffa dom alla!Jag ska visa några bilder, fler kommer en annan dag

Älskade mormor/supermormor

Supermormor har lämnat oss. Selma säger att  "nu är supermormor långt borta- i skogen".

Efter att ha varit dålig en vecka ungefär så somnade hon in tidigt på tisdagsmorgon. Vi saknar henne och det känns tungt, men vi har många fina minnen! Vi har varit och plockat ur hennes lägenhet, och bestämmt datum för begravning. Nu måste vi ladda om för vi ska ju faktiskt ha fest för Adam och Jonna på lördag. Det var bestämt sen länge, och det blir lite glädje i allt det tråkiga. Tänk vilka kontraster livet har. Idag kom första snön, stora fina snöflingor, känns som att det är tidigt i år, lång vinter har vi framför oss, burr...


                      Älskade mormor vid nydalsjön en vacker dag


 Selma gillade att vara hos supermormor, och hade en bra sittplats vi hennes fötter

Prat, Kalas och utflykt

Veckan har gått fort som vanligt. Selma har blivit lite förkyld men har varit pigg och kunnat vara på förskolan hela veckan. I fredags hade Youssef tänkt vara hemma med henne då hon var lite små hängig, men det gick inte för sig, hon skulle minsann på dagis! Gummans språk utvecklas oxå i raketfart. Nu kan hon ju föra riktiga samtal med långa meningar. Vi märker ofta hur hon använder ord och fraser som hon måste hört av nån, det låter så kul ibland!

Selma står framför spegeln och tittar noga på sig själv...

Selma- Mamma...jag har jätte fina ögon...


Selma tjorvar och vill inte bli fastspänd i bilbarnstolen...

Sara- Nu får du sluta Selma, man måste ha säkerhetsbälte i bilen
Selma- Ja annars blir mamma galen
Sara-  Jasså... brukar mamma vara galen?
Selma- Ja, då är inte Selma mammas kompis


Igår var vi på kalas hos Alice som har fyllt 3 år. Mycket trevligt och massor med gofika! Selma har ju sååå svårt att låta bli alla paketen som Alice ska öppna. Tur att hon har en snäll kompis som låter henne vara med på ett hörn=) Det är inte lätt det där för dom små att förstå, varför får inte jag paket? Man försöker tala om att när hon fyller år då får ju hon paket, och att nu låta Alice öppna ifred så kan hon ju låna sakerna sen...det funkar i en halv minut, sen är hon där och pillar igen;) Alice fick bla en jättefin cykel, som tjejerna turades om att prova. Nu vill Selma såklart oxå ha en sån.

Idag har vi gjort en utflykt till Häljegård, det är en fårfarm några mil utanför Umeå som bjöd in till "fårklippardag". Massor med folk var det trots det blåsiga vädret. Vi klappade får, tittade på hästar,kossor, höns och matade kaniner. Det fanns en klätterställning där som skulle provas, och sen bjöds det på vallhunds uppvisning. Väl hemma igen var vi kalla och trötta. Selma fick sova en stund och vi började greja lite här hemma. Adam och Jonna har flyttat i helgen så efter att dom hämtat lite saker som dom skulle få av oss så passade vi på att rensa ytterligare lite.

Nu några bilder från kalaset som jag lånar från Sofias blogg...


    
                        Paketöppning, av oss fick Alice träspelet "In i stallet".

    
     Alice i sin fina prinsesskjol får hjälp av Selma att öppna det STORA paketet

    
                            Selmas fiskedammpremiär! Ni kan tro att det var kul :)


RSS 2.0