Förskola, tandhygenist och Uppsala!

Länge sen jag skrev något, känner mig inte lika inspirerad till att skriva längre, samtidigt som jag inte vill sluta att blogga. Det är ju så kul att se tillbaka på det man skrivit för ett, eller tom två år sen. Dagarna rullar på. Vi har varit mycket hemma och pjulat på. Jag och Selma har träffat Sofia och Alice två gånger förra veckan. En dag var vi och lekte i en lekpark här på Ersboda och den andra gången var vi på 4h-gården. Idag har vi träffat Emilia och Jenny för lite bus och lek på busplaneten, väldigt kul!

Jag och Selma har två dagar förra veckan varit och hälsat på på förskolan. Första dagen var skrutt väldigt blyg och ville inte alls släppa mig ur sikte. Andra dagen gick bättre, men jag var med henne hela tiden. Idag fick Selma vara själv där på fm, det gick bara fint att lämna henne och hon var go och glad när jag sen kom och hämtade henne igen. Tycker att personalen på hennes förskola är toppenbra. Känns roligt att dom uppmuntar föräldrarna att ta med sig barnen till förskolan för en liten "mini-inskolning" efter sommarlovet. Dom vill ju ha trygga barn, och nöjda föräldrar vilket jag är övertygad om att dom får på detta sätt. Fröknarna tyckte att Selma skulle komma en stund imorrn på fm oxå, så vi ska dit efter att vi varit hos tandhygenisten. Blir spännande imorrn att se om Selma öppnar munnen... Hon har ju fått små svarta prickar på några framtänder, så vi tyckte det var bäst att få det kollat.

På onsdag bär det sedan iväg till Uppsala, till moster och kusinerna. Ska bli såååååå roligt för nu är det längesen vi sågs och vi saknar dom massor. Måste oxå hinna träffa Asmae och Walle, och förhoppningsvis oxå hinna till familjen Jallal i stockholm. Vi stannar till Måndag, ska bli skönt med liten minisemester, synd bara att Youssef måste vara hemma och jobba.

Lite vad Selma har pysslat med senaste veckan...

           
                         
     Hon har badat med morbror Adam...(som förresten fick en spark på käken senaste matchen och fick sys :()


                            Såhär kul är det att hälla vatten på morbrors huvud!


                                 Selma och Alice klättrar i lekparken, riktig sommarvärme var det!

                       
                                 Jonna och Adam har byggt duplo med Selma...men vänta...var är Selma?                                 Emilia och Selma hade väldigt roligt på busplaneten!

 


idétorka...

Jag vet inte alls vad jag ska skriva, är helt utan skrivarlust...det är fantastiskt härligt att vara ledig, speciellt nu när man hör alla andra som har ångest inför att börja jobba igen *skadeglad, hehe*. Fast jag vet ju att det tar slut för mig med så småningom. Innan dess har jag iaf tänkt hinna en sväng till syster-yster i Uppsala, var ju alldeles för längesen vi sågs nu.

Selma är ute och leker med papppa i trädgården, vilket underbart härligt väder vi har, hoppas det håller i sig! Det är så fint ute i trädgården så här års tycker jag. Allt har vuxit upp och är lummigt och fint. Selma älskar att plocka hallon och smultron som hon sen går och smaskar på. Ikväll ska vi till Sofiehem, så som alla andra kvällar nu under ramadan, härligt med riktig familjetid!

  
                    Min fina man, dotter och farbror ♥

   
                                      Selma för exakt 1 år sen!

  


Slödag

Idag har varit en sån tråkigt lång grå dag. Dåligt väder och vi har verkligen inte fått nånting gjort jag och Selma. Var och kopletteringshandlade lite och sen åkte vi till Sofiehem en stund. Imorrn tror jag att vi ska baka lite, om det fortfarande inte är sol ute. Selma tycker det är kul, lite omständigare och kladdigare än när man gör det själv, men det är ju lärorikt att göra saker tillsammans! Nu sängen...                                          Selma, Pappa och Amito (=Faster)


                                  Sötast! Längtar faktiskt redan tillbaka till stranden!

Regnig Söndag

Idag är det mulet och regnar, och jag kan inte låta bli att tycka att det är ganska skönt. Efter att ha varit en månad i 40 gradig värme, längtar man efter lite svalka. Jag sitter och för över bilder från semestern, vad ska man göra med alla bilder egentligen!? Måste bli bättre på att framkalla och göra album.

Imorgon börjar Youssef att jobba, jag och Selma ska nog träffa familjen Holmqvist. Selma frågar mycket efter Alice. Vad vi sedan ska fylla dagarna med återstå att se, men skönt är det att ha halva semestern kvar!

Jag och Selma har idag varit och träffat familjelivsgänget, kul som alltid! Vi var på Gammlia och fikade, busade och tittade på djuren.


                         Selmas nya frilla...


                                  Behöver jag säga att Selma gillar sin kusin Ayoub?


                                                  Isabella, Selma och Isak


                                                   Klara


                                                     Fika


                                           Tjejerna matar hönsen

Hemma!

Det har inte blivit mycket bloggande den här semstern men jag har verkligen inte haft tid och lust! Nu är vi hemma igen efter en långdragen resa, och det är så otroligt skönt. Det är verkligen sant så som ordspråket lyder "borta bra men hemma bäst". Vi har iaf haft en riktigt bra månad i Marocko. Selma har haft så roligt med sina kusiner och det var tungt att lämna dom alla. Vi har klippt skruttan där nere, håret hade blivit så långt och tovigt samt att det var så varmt och svettigt. Frisören tog dock alldeles för mycket tycker jag, så jag är fortfarande lite deprimerad över att hennes fina lockar är borta. Dock så är det ju så att en skönhet klär i allt, och håret växer ju faktiskt ut igen! Idag har vi handlat massor för kylen var alldeles tom, sen så har vi njutit av det fina svenska sommarvädret, packat upp väskor och hälsat på hos mormor och jeddi. Youssef var på sin första fotbollsträning efter semestern.Kusinbild, vi hade en fest för alla kusiner eftersom dom varit så duktiga i skolan under året!


På flygplatsen letade Selma upp en fåtölj och satte sig för att läsa tidningen

RSS 2.0