Prat, Kalas och utflykt

Veckan har gått fort som vanligt. Selma har blivit lite förkyld men har varit pigg och kunnat vara på förskolan hela veckan. I fredags hade Youssef tänkt vara hemma med henne då hon var lite små hängig, men det gick inte för sig, hon skulle minsann på dagis! Gummans språk utvecklas oxå i raketfart. Nu kan hon ju föra riktiga samtal med långa meningar. Vi märker ofta hur hon använder ord och fraser som hon måste hört av nån, det låter så kul ibland!

Selma står framför spegeln och tittar noga på sig själv...

Selma- Mamma...jag har jätte fina ögon...


Selma tjorvar och vill inte bli fastspänd i bilbarnstolen...

Sara- Nu får du sluta Selma, man måste ha säkerhetsbälte i bilen
Selma- Ja annars blir mamma galen
Sara-  Jasså... brukar mamma vara galen?
Selma- Ja, då är inte Selma mammas kompis


Igår var vi på kalas hos Alice som har fyllt 3 år. Mycket trevligt och massor med gofika! Selma har ju sååå svårt att låta bli alla paketen som Alice ska öppna. Tur att hon har en snäll kompis som låter henne vara med på ett hörn=) Det är inte lätt det där för dom små att förstå, varför får inte jag paket? Man försöker tala om att när hon fyller år då får ju hon paket, och att nu låta Alice öppna ifred så kan hon ju låna sakerna sen...det funkar i en halv minut, sen är hon där och pillar igen;) Alice fick bla en jättefin cykel, som tjejerna turades om att prova. Nu vill Selma såklart oxå ha en sån.

Idag har vi gjort en utflykt till Häljegård, det är en fårfarm några mil utanför Umeå som bjöd in till "fårklippardag". Massor med folk var det trots det blåsiga vädret. Vi klappade får, tittade på hästar,kossor, höns och matade kaniner. Det fanns en klätterställning där som skulle provas, och sen bjöds det på vallhunds uppvisning. Väl hemma igen var vi kalla och trötta. Selma fick sova en stund och vi började greja lite här hemma. Adam och Jonna har flyttat i helgen så efter att dom hämtat lite saker som dom skulle få av oss så passade vi på att rensa ytterligare lite.

Nu några bilder från kalaset som jag lånar från Sofias blogg...


    
                        Paketöppning, av oss fick Alice träspelet "In i stallet".

    
     Alice i sin fina prinsesskjol får hjälp av Selma att öppna det STORA paketet

    
                            Selmas fiskedammpremiär! Ni kan tro att det var kul :)

Till top