Utveckling

Det händer mycket med barnen. När 2-års dagen närmar sig för våra yngsta så börjar jag inse att vi inte har några riktiga småttisar längre. Bebistiden är över. Jag kan sörja lite att jag inte kommer att ha någon bebis igen för den tiden är verkligen speciell. Samtidigt tycker jag det är otroligt skönt att dom börjar bli stora och lite mer självgående. Senaste 2 åren har varit allt annat än lättsamma. 
 
SELMA: Stora tjejen som måste ha kommit in i någon pre-pubertal period. Vi är "så irriterande" ibland enligt henne. Det är också mycket " men hallå" och "aldrig i livet". Sen kan det tvärt slå om och hon vill sitta i mammas knä, gosa och bara vara liten. Selma älskar att vara med kompisar och ofta har hon planerat ihop både pyjamaspartyn och diverse andra träffar uten sina föräldrars vetskap. Hon är väldigt duktig på att hjälpa till med sina syskon och klarar trillingarna lika bra som en annan vuxen. Hon har egen hemma nyckel och är ibland hemma själv kortare stunder. Hon går på närbutiken och handlar själv och gör även besök på biblioteket och använder sitt lånekort. Förra veckan fick hon sitt egna busskort och hon är väldigt sugen på att få åka buss själv till skolan. Mamman vet dock inte om hon är riktigt redo för det än ;) Hon är snäll, har nära till sina känslor och är ibland aningens dramatisk. 
 
LEILA: Självständig. Det är ett ord som beskriver Leila väldigt bra. Hon kan leka länge alldeles själv och är ingen som faller för grupptryck. Vill hon inte så gör/hör hon inte. Väldigt duktig på att hjälpa till med trillingarna och det är nog få 4-åringar som kan fixa så mycket själv som hon. Delvis har hon ju förståss blivit tvungen att greja saker själv, men mycket sitter också i hennes personlighet. Hon är en liten spillevink som får oss alla att skratta här hemma. Mycket "mammas flicka" och vill att jag ska gosa/bära/krama henne ofta. Helst sover hon också kloss med mig på natten. Hon somnar i sin egen säng med kommer ofta fram mot morgonkvisten och kryper ner nära mamma. Hon har blivit väldigt duktig på att kila sig in mellan mig och ett eventuellt syskon som redan ligger i vår säng. När hon blir retad/arg/ledsen gråter hon högt och länge, vi hinner faktiskt ofta bli less på oljudet och måste be henne sluta och "det räcker nu Leila!" Hon har börjat ljuda och kan skriva/läsa lättare ord. Hon kan alla färger på engelska. Leila går i storasysters fotspår och är en riktig pysslare. Hennes rum är ofta väldigt stökigt men hon är otroligt duktig på att städa när hon vill! 
 
LINA: Hon är en smart och klurig liten dam. Hon ger gärna brosorna ett tjuvnyp för att sen spela helt oskyldig. Hon är familjens nudist och skulle nog gärna springa naken hela dagen om hon fick. Hon gillar att klä ut sig och tar ofta av och på skor/mössor/halsband/väskor mm. Böcker läser hon gärna. Hon har världens charmigaste leende och är galet söt när hon gör vissa miner. Hon säger många ord nu och vi förstår vad hon säger mer och mer. Hon förstår i princip allt vi säger på både svenska och arabiska. Meja (läs: mera) är väldigt användbart för allt man vill äta. Hon gillar mat och är helt galen i småplock som majs, ärtor, clementinbitar, russin mm. Hon matar in i munnen med båda händer och vi får ofta säga till henne att inte proppa. Hon bajsar oftast på pottan och har blivit duktig på att säga till även när hon vill kissa.
 
YACOB: Han är en riktig liten gladis. Gillar att göra sig till för att få uppmärksamhet och få oss att skratta. Ber jag om en puss så pussar han mig på näsan och skrattar sedan högt. Han pratar mycket och förståeligt på både svenska och arabiska. Gör både 2- och enstaka 3-ords meningar. Han börjar säga emot, tex säger man Ja säger han Nej, säger man mamma säger han pappa, säger jag habibi mama (mammas älsklig) säger han habibi jeddi (eller nån annan). Han kan hoppa jämnfota och även hoppa i sidled. Har otroligt stark röst och när han gråter vill man helst hålla för öronen.Yacob älskar bollar och vill gärna att vi står och sparkar boll till varandra. sen ropar han "MÅL!" när han väl har skjutit. Jeddi(morfar) är favoriten, få har nog fått så många pussar av Yacob som han. Yacob börjar bli svår att söva på kvällarna. Förmodligen behöver han inte sova så mycket på dagen längre. Vid läggning ligger han och babblar för sig själv. Han älskar gosaker och har inget stopp när det gäller kakor och godis.
 
YONES: Minstingen både till ålder och storlek. Han har ett gurglande skratt som inte går att mostå. Har fortfarande väldigt mycket vilja och kan bli riktigt arg. Är då svår att avleda och bryta ilskan. Han testar mig väldigt mycket, vägrar ofta att klä på sig tex. Det går bättre med Youssef. Han är ganska mycket pappas pojke faktiskt, vill tex gärna till honom när han gjort illa sig. Han säger många förståeliga ord nu men är nog allra bäst på att med kroppsspråk visa vad han vill. Hän älskar Youtube, smartTVn och plattan skulle han nog titta på dygnet runt om han fick. Gillar även bilar, bussar och halsband. Är väldigt snabb och tålig. Kan slå sig ordentligt för att bara säga AJ och springa vidare. Är ingen gottegris och äter bara om han är hungrig. Han pussar mig gärna på munnen för att sedan torka bort pussen och gapskratta.
 
YOUSSEF och SARA: Vi sover(hyffsat iaf), jobbar, äter, tränar(om vi hinner) roddar allt hemma och försöker njuta av våra 5 gullegryn. Ofta känns det som om att timmarna inte räcker till. Vi blir sjukt less ibland men känner ändå att det börjar bli lättare, Vi är ett riktigt radarpar och är så glada över våra 5 fina barn!
 
Blev en liten novell men känner att jag är alldeles för dålig på att uppdatera bloggen!
 
 

Pysseltjejerna

Alla vill knappa på datorn 😊

På leos 

Jag gjorde couscous för ett tag sen 👍

Kommentarer
Postat av: Johanna

Vilken rolig läsning om fina familjen! Så mycket som händer alldeles för fort!

2016-01-21 @ 22:08:40
Postat av: Johanna

Vilken rolig läsning om fina familjen! Så mycket som händer alldeles för fort!

2016-01-21 @ 22:08:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0